woensdag 29 september 2010

Lampion! 
Deze lampion is het popje van de maand september uit het boekje “een heel jaar rond” van Mieke Stender. Ik heb haar toch nog op tijd afgekregen zo tussen het klussen in huis door ;-)! Ik dacht echt dat het me niet ging lukken…. maar het is toch gelukt!Het is weer een heel leuk popje om te maken, zoals alle popjes uit het boekje. Ik heb dit popje drie jaar geleden ook al eens gemaakt maar deze is beter gelukt ;-)! Het was een van mijn eerste tricot hoofdjes en die zat een beetje wiebelend op het lijfje vast. Ik heb nog even gezocht of ik haar kon vinden maar helaas. Ze ligt keurig in de opslag bij de andere herfst creaties dacht ik maar daar was ze niet…!Ik heb een foto buiten in de tuin genomen en binnen zoals ze hier nu staat op de tafel. Op een dienblaadje met kaarsen en “echte” lampions en een pompoen. Op de bomen liggen een soort van bruine zaden en steranijs met kaneel, het ruikt heerlijk! 
Een kamer is helemaal klaar op de overgordijnen en een paar kleine dingetjes na…en de volgende is een aardig eind op weg!
Ik ga weer heerlijk verder met behang trekken…;-)!


Fijne dag!
Groetjes,
Corina

donderdag 23 september 2010

Herfst!


Vandaag is het dan officieel Herfst, de vogels fluiten hier ijverig in de tuin en af en toe hoor je het 'gegak' van overvliegende ganzen. Het zonnetje piept af en toe door de wolken. Eigenlijk best lekker weer, zeker om binnen de deuren te verven ;-))!
Het ruikt ook zo lekker buiten, zeker als je in het bos een wandeling maakt, even lekker genieten van alles om je heen.
In huis is het vroeger donker en gaan de kaarsjes gezellig aan. De hersfttafel is dan ook een van mijn favorieten, vroeger toen de kinderen nog klein waren en ik nog niet wist wat je allemaal met vilt kan doen, knutselde we alles van karton en papier. Een grote boom met herfstblaadjes erop geplakt, mooie glazen potten met vondsten die we hadden gevonden in het bos. Nog steeds verzamelen we eikeltjes en kastanjes, die glimmen zo mooi, ik kan ze niet weerstaan en stop ze in mijn zak.


De hersfttafel is inmiddels rijkelijk voorzien van vilt tafereeltjes maar dit jaar ben ik wat aan de late kant door het geklus in huis.

Bij Ikea zag ik een glazen schaal staan, die heb ik meegenomen want ik zag het pompoenen tafereeltje er al in staan. Deze leukerds heb ik vorig jaar gemaakt, het zijn pakketjes van atelier Pop en Plank. Ik had nog een leuke lantaarn (gekregen van zoonlief en vriendin) daar heb ik een kaars in gedaan en met wat echte pompoenen is het plaatje compleet.


Vorig jaar had ik de pompoentjes in een etagaire gedaan maar de glazen schaal is ook erg leuk (al zeg ik het zelf ;-))


De halve maan heb ik weer opnieuw bekleed met mos en er lampjes ingedaan. De pompoen dametjes en het Herfts feetje staan erin, het staat erg gezellig vooral ’s avonds met de lampjes aan.
Fijn weekend allemaal!
Groetjes,
Corina

maandag 20 september 2010

Storm en Splash met een vleugje Regenboog magie!Storm en Splash van Atelier Schatten van de natuur heb ik op een houten ondergrond gezet zodat ze goed kunnen blijven staan. Deze heb ik zo als voorbeeld ingeleverd bij atelier Sari maar ga ze zelf ook nog maken als ik wat ruimer in de tijd zit… We zijn voorlopig nog wel een paar weken boven bezig met de kamers ;-)! Helemaal nier erg hoor, het knapt lekker op allemaal en dat was toch de bedoeling.

Dit keer hebben Atelier Schatten van de natuur en atelier Septemberspring samengewerkt met dit enige tafereeltje als resultaat.


Regenboog magie is van Septemberspring, ik ben er weg van, zo leuk de kabouter die op de regenwolk boven de regenboog zit! Het is een schattig tafereeltje geworden zo samen.
Deze foto heb ik geleend van de site " Septemberspring gallerie", ik heb deze helaas niet zelf gemaakt ;-)!
Ik hoop dat er meer ateliers in de toekomst zulke leuke creaties samen gaan bedenken!


Fijne week!
Groetjes,
Corina

donderdag 16 september 2010

Storm!Wel een heel toepasselijk popje voor het weer van gisteren, het heeft hier goed gestormd gisteren en vannacht!  Storm is een ontwerp van atelier Schatten van de natuur, deze heb ik ook als voorbeeld mogen maken. Ik was gelijk weg van het jongetje dat bijna omver wordt geblazen met zijn paraplu!
Samen met Splash is het een leuk tafereeltje op de herfsttafel, nu zeker met dit weer ;-)! Hij is in dezelfde kleurencombinatie als Splash, erg mooi samen maar daar in een volgend logje meer.De omgebogen paraplu vind ik ook zo’n leuk detail. Hij heeft een stoere grijze jas en stevige rode laarzen aan. Zijn hoed heeft hij stevig vast in zijn hand, anders waait hij weg, de herfstblaadjes zijn ook zo grappig!
Echt een stormachtig plaatje, het was net als bij Splash even zoeken naar de goede houding maar nu staat hij stevig vast voor de storm ;-)!

We zijn al lekker in huis aan het schuren en aan het behang verwijderen, het gaat de goede kant op ;-)!
Minder tijd om popjes te maken maar dat komt vanzelf wel weer!


Fijne dag!
Groetjes,
Corina

maandag 13 september 2010

Splash!


Dit leuke popje is een ontwerp van atelier Schatten van de natuur. Ik vind dit zo’n leuk tafereeltje, het meisje springend in een regenplas. Ze is erg leuk om te maken, de kleurencombinatie van het rode met het grijze vilt is ook erg mooi. De paraplu en haar jasje zijn versierd met kleine pareltjes, daaronder heeft ze stoere laarsjes aan. Ze draagt een gebreid jurkje en een grijze zuidwester op haar hoofd. De regenplas leek moeilijk om te maken maar dat viel reuze mee. Soms heb je dat, dan zit je ergens tegen aan te hikken en als je er eenmaal mee bezig bent is het zo gepiept ;-)!


Het was even zoeken naar de juiste houding van Slash maar het is me gelukt. Ze staat vast op een houten ondergrond zelf ga ik haar denk ik op een stukje schors vastzetten. Splash heb ik als voorbeeld mogen maken, ik maak bijna altijd een neusje bij een popje, als ik een voorbeeld maak is dat zonder neusje ;-)


Het pakketje ligt hier ook in huis maar ik heb nog geen tijd gehad om eraan te beginnen. De hortensia in de herfst is wel bijna klaar. We zijn druk in huis bezig met het veranderen van de kamers boven en dat kost veel tijd maar is zo leuk om te doen. Eerst alles uitzoeken, in de loop der jaren verzamel je van alles maar we halen er dit keer eens goed de bezem erdoor ;-)

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

vrijdag 10 september 2010

Naam slingers


Vorig jaar had ik voor mijn neefjes een naamslinger gemaakt. Ik vind dat altijd erg leuk om te doen en zeker voor mijn schatten van neefjes ;-)!  Bij Micha zit bovenaan de naamslinger "het mooiste visje van de zee". Kennen jullie dat boek? Zo mooi, ik heb het heel vaak voorgelezen aan mijn eigen kinderen. Bij Jefta zit een schaapje bovenaan, die paste mooi bij zijn kamertje.


Een tijdje geleden waren ze kapot gegaan. Micha’s slinger kwam tussen de deur en Jefta had er mee gespeeld en hem per ongeluk stuk getrokken. Mijn schoonzus had alle kraaltjes bewaard en ik kon ze zo weer in elkaar rijgen ;-).

Er ontbrak alleen nog een A bij 1 slinger, die lag nog in het kamertje van mijn neefje. Toen ik die ook had gekregen heb ik hem in elkaar geregen en opgehangen aan de kast. Ik keek nog eens goed en miste nog die ene A…..was ik die toch nog vergeten eraan te rijgen....., hoe is het mogelijk. Uiteindelijk is het toch nog gelukt ;-)!

Vanmorgen heb ik ze gebracht, ze hangen weer gezellig op de deurklink van hun kamertje.

Fijn weekend!
Groetjes,
Corina

dinsdag 7 september 2010

Hortensia in de herfst!Dit schattige bloemenmeisje is een ontwerp van Atelier Schatten van de natuur, ik heb deze als voorbeeld mogen maken. Het is een mooi en lief patroon en ook nog erg leuk om te maken, wat wil je nog meer ;-)!


Ze heeft een zijden rokje aan en was laarsjes, zulke mooie kleuren vilt zitten er in het pakket, geverft in eigen atelier. In de herfst zijn de bloemen zo mooi zacht van kleur en die zijn  prachtig weergegeven in dit pakket.
Het meisje heeft een hortensia bloem in haar handen, leuk om te maken en hij is net echt!

Het tasje om haar jas is van vilt met een linnen voorkant, op het linnen is een afbeelding gedrukt van en mand met hortensia's! Haar hoedje met een hortensia bloem erop is ook zo grappig en een beetje eigenwijs!


Ik ga haar ook nog voor mezelf maken, ze zal zo leuk staan bij een hortensia krans!
Genoeg werk aan de winkel dus ;-))

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

woensdag 1 september 2010

Nieuwe herfst ontwerpen!
Het Herfst feetje kijkt naar de eekhoorntjes die druk eikeltjes aan het verzamelen zijn voor hun wintervoorraad. Haar werk waar ze voor kwam is gedaan, de mooiste najaarskleuren sieren de bomen en struiken in het bos. Ze gaat de eekhoorntjes helpen met hun zoektocht naar nootjes voor de lange wintermaanden.Er zijn twee nieuwe herfst patroonbladen, ik heb ze met erg veel plezier gemaakt!

De eerste is " Het Herfst feetje", ze is groter dan de pompoendametjes maar past er erg goed bij. Ze wordt vergezeld door twee schattige eekhoorntjes, die zitten ook bij het patroonblad.
Het feetje heeft een rokje aan van stof met een organza rokje erover heen, versierd met kleine glaskraaltjes.
Haar blaadjes rok is gemaakt van prachtige kleuren herfstvilt. De blouse is okergeel, wat erg mooi terug komt in het sprookjesvilt. Ze heeft gouden vleugeltjes van angelwire en organza op haar rug en een toverstafje in haar hand!

Tweede patroonblad


Voor het Herfst heksje is de leukste tijd van het jaar aangebroken, samen met haar kat heeft ze pompoenen gehaald voor Halloween. De pompoenen gaat ze prachtig uitsnijden om er kaarsjes in te zetten. Nog even wachten en dan is het zover..... Halloween!


Het tweede patroonblad is het Herfst heksje met haar kat, de twee zijn onafscheidelijk dat snappen jullie wel ;-)! Dit is de eerste keer dat ik een heksje hebt gemaakt, ik vond het dan ook erg leuk om te doen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het Herfst heksje heeft een paarse rok van stof aan met daaronder een rok van paarse organza, tenslotte een zwarte rok van vilt versierd met organza lint en kraaltjes. De zwarte kat en de pompoenen zitten ook bij het patroonblad!
 
 
Ze heeft natuurlijk een zwarte heksenhoed op met een gebogen puntje. De hoed is versierd met zilveren sterretjes en een paars organza lintje met kleine kraaltjes. De kat heeft een strikje om gekregen.


Je kunt het patroonbladen bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen.

De patroonbladen zijn € 3.95 per stuk excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Groetjes,
Corina