dinsdag 30 november 2010

Wol Feeën!


Afgelopen week ben ik zoals jullie weten naar de cadeaumarkt van Sari geweest, er hingen zulke mooie feeën in het atelier. Ik ben al een tijdje op zoek naar dit boek, Sari verkoopt ook boeken en deze had ze gewoon op voorraad!…jullie snappen dat ik daar heel erg blij mee ben en niet alleen ik….!

Op verschillende blogs ben ik deze feeën, elfen, engelen al tegen gekomen. Ze zijn zo mooi maar ik wist niet precies hoe ik ze moest maken. Natuurlijk had ik een cursus kunnen volgen maar ik vind het altijd zo leuk om het zelf een beetje uit te vogelen… Met dit boek is dat gelukt ;-)


Van de week ben ik enthousiast begonnen, het boek is heel makkelijk te volgen, de eerste fee was in opdracht voor Allysa.
Ze wilde een fee in het lila maar ook met een beetje turkoois, de kleuren van haar kamer. Daarmee ben ik aan de slag gegaan en dit is het resultaat geworden, ik ben niet ontevreden over het resultaat. Ik heb nog wat witte zijdevezels toegevoegd en een kristal tussen haar handjes gehangen.
Allysa is er erg blij mee!


’s Middags vroeg ze me of ze er ook een kon maken, ik heb haar een beetje geholpen met het hoofdje maar moest de boodschappen gaan doen, als ik terug kwam zou ik haar verder helpen….
Allysa keek wel even in het boek en ging het wel proberen…
Toen ik thuis kwam was madammetje al bijna klaar ;-)
Kijk eens mam hoe mooi ze is geworden, Wauw!!! Ik was natuurlijk aangenaam verrast, dat snoetje van haar zo blij, van kijk eens wat me is gelukt!!!


Het was een foto waard maar zoals meestal heb je de camera dan niet in je hand ;-)!
Ze wilde nog een bloesemtak in het handje van de fee en daarmee heb ik haar een beetje geholpen.
Is het niet super knap van haar!!! Ze heeft ondertussen nog een witte engel gemaakt maar die mocht nog niet op de foto, ze moet nog een zilver belletje in haar hand en die gaat ze er vanmiddag aan zetten.Fijne dag!
Groetjes,
Corina

zaterdag 27 november 2010

Kerst schatten!


Donderdag ben ik naar de cadeaumarkt van atelier Sari geweest om voorbeelden te brengen die ik heb gemaakt voor atelier Schatten van de natuur. Het is altijd een feestje om te kijken naar al de vilt creaties. Er staan partytenten buiten met prachtige tafereeltjes en binnen is ook alles mooi gepresenteerd.

De nieuwe ontwerpen van Schatten van de natuuur zijn weer om verliefd op te worden, ze zijn zo leuk!!


Romantisch hart is een snoezig klein popje die zich aan een wit houten hart vast houd (zit bij het pakket!) Let op het leuke roosje op haar rok ;-)!Pot vol liefde is een engeltje die bengeld aan een mooi houten hart met een pot in haar handen waar allemaal hartjes uit vallen, ook al zo schattig. Er zitten ook allemaal mooie materialen in de pakketten.


Harten elf  goud is een enig elfje met een gouden hart op haar jurk en een prachtige gouden steker in haar hand.


Harten elf rood is een elfje in rood/zwart, ook al zo'n schatje met een mooie steker in haar handen. Ze heeft een rood hart tasje om haar arm hangen.
Kerstbal is de laatste die ik heb gemaakt, echt een snoezig popje op een kerstbal met roosjes, die ook in het pakket zit. Het popje zit op de kerstbal, er hangt ook een hout labeltje aan met engeltjes en de tekst " best wishes to you". Is ze niet enig!!Nog even van foto's van de cadeaumarkt van atelier Sari, dan kunnen jullie een beetje mee genieten van al het moois! Vandaag is de laaste dag van de cadeau markt, ben je in de buurt dan zou ik zeker even een kijkje gaan nemen!


Prachtig al die winterse tafereeltjes van verschillende ateliers bij elkaar!

Als laatste de kerstboom vol met de mooiste vilt kerst hangers!

Fijn weekend!
Groetjes,
Corina

maandag 22 november 2010

Egel hoeders!


Voor de egel hoeders is de winter aangebroken. Alle egels zijn naar hun winter verblijf gebracht. Het egel hoedstertje heeft de mooiste melodieën gefloten om de egels te lokken. De egelhoeder heeft ze voorzichtig in de goede richting van hun holletje geleid. Ze kunnen nu beginnen aan hun welverdiende winterslaap.Hier is ze dan eindelijk…het egelhoedstertje, intussen heeft ze verkering gekregen met een knappe egelhoeder en samen wilde ze vereeuwigd worden op het patroonblad. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen ;-)!


Het egelhoedstertje heb ik vorig jaar gemaakt toen ik nog geen patroonbladen zelf maakte. Ik kreeg veel vragen over haar, of ik daar nou geen patroonblad van kon maken. Natuurlijk had ik de patroontjes niet bewaard en heb haar opnieuw gemaakt, groter maar voor de rest bijna hetzelfde. Van het een kwam het ander en een jongetje erbij leek me ook wel leuk. Aldus geschiede, ze zijn klaar en erg blij met elkaar ;-)!


Het egelhoedstertje heeft een crème kleurige rok aan en een jas van egel mohair. Vilten schoentjes met daarop een toefje egel mohair. In haar haar heeft ze ook een toefje met egel mohair. In haar handen heeft ze een egelfluit, de beschrijving voor het maken van de egel fluit staat op het patroonblad.


De egel hoeder heeft een jas en baret van egel mohair en is voor de rest van wolvilt gemaakt. In zijn broekzakken heeft hij een egel fluit zitten. In zijn hand een hoeder staf.Ik heb er een winterpatroon van gemaakt maar je kan de egel hoeders ook voor de herfst gebruiken met egeltjes erbij, b.v die van atelier Septemberspring van het patroonblad “Zoeken naar een slaapplaats”


Je kunt het patroonblad bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 3.95 excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Groetjes,
Corinazaterdag 20 november 2010

Herfst tafel!


Een paar weken geleden heb ik de pompoen tafel vervangen door een “echte “ herfst tafel. Een pompoentafel is natuurlijk ook voor de herfst maar past naar mijn mening beter bij Halloween. Na Halloween de pompoen popjes weer zorgvuldig ingepakt en weggelegd en de popjes voor de herfst tevoorschijn gehaald en uitgezocht wat ik op de side table wilde hebben.

Dit is het uiteindelijk geworden. In de halve maan staat “in het herfstige sprookjes bos” van atelier Sterre.Aan de zijkant hangt een klein beeldig groen popje van atelier Pop en Plank, ze heet Veronica maar is hier in huis omgedoopt tot Wieteke…Oudste zoon lief kwam binnen terwijl ik Veronica aan het maken was en zei hoogst verbaasd " Mam wat ben je nou aan het maken"??? Een popje voor een vriend van mij, een wietpopje!!!!!! Mijn verbazing had niet groter kunnen zijn, ik zat hem stomverbaasd aan te kijken, van waar heb je het over??
Kijk mam, legde hij uit, de blaadjes lijken net op een blaadje wiet alleen mist het een bladpunt aan de bovenkant. "Dat zijn haar vleugels lieverd" zei ik, het is elfje! We hebben zo gelachen en het popje heet hier nu voortaan Wieteke!!


Maar ik dwaal af.. Daaronder “de egeltjes” van “zoeken naar een slaapplaats” van atelier Septemberspring en de hertjes van een atelier waar ik niet zo snel op kom….


In het midden staat mijn herfst feetje met haar eekhoorns.


Helemaal rechts op de stronk twee bladermaatjes van atelier Pop en Plank, vinden jullie de rechter hoed niet dramatisch mooi!! Daar kun je zo het toneel mee op! Op de stronk staat een schattig uiltje van Ellen.


Drie waxine lichtjes en de lampjes in de halve maan verlichten ’s avond de herfst tafel, is het geen sprookje! Nog maar even van genieten, voor je het weet kan ik aan de kerst tafel beginnen

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

maandag 15 november 2010

Zwarte pietjes krans, workshop!Deze zwarte pietjes krans heb ik vorig jaar gemaakt, ik krijg veel vragen via de mail over hoe ik deze krans heb gemaakt. Hij is niet moeilijk en erg leuk om te maken!
Ik heb er een foto workshop van gemaakt. Dus op naar de winkel!
Je hebt nodig een strokrans, lampjes op batterijen (action), juteband of een jute sinterklaaszak, krammen, karton, pietjes (misschien heb je ze al gemaakt) en nog wat kleuren vilt.

Zijn jullie al weer terug ;-) dan kunnen we beginnen!Test voor je gaat beginnen de lampjes, het is zo jammer als je klaar bent en de lampjes doen het niet... We beginnen onderaan de strokrans, zet daar het snoertje van het houdertje van de batterijen met een kram vast. De lampjes wikkel je vervolgens op de bovenste helft van de strokrans, dan lijken het straks net sterren in de lucht. Let erop dat de meeste lampjes aan de voorkant zitten.  Als je hem aan de muur hangt zie je de lampjes aan de achterkant niet meer!


Daarna wikkel je het jute band om de krans, heb je geen juteband dan knip je een jute zak in repen en wikkel deze om de strokrans heen. Begin onderaan en wikkel overlappend.  


 Als je een lampje tegenkomt dan stop de hem een stukje door de jute heen zodat je hem blijft zien, anders zit hij onder de jute en schijnt het lampje niet zo mooi. (Wel mooi gedimd natuurlijk maar dat is niet de bedoeling ;-)Wikkel zo de hele krans en zet de jute onderaan met een kram vast. Zet de lampjes even aan en controleer of je een lampje vergeten bent door de jute te steken.


Op de krans staat een schoorsteen, een boom en een maan.
Eerst maak je de schoorsteen, dit is ook de bergplaats voor de baterijhouder zodat je hem niet ziet ;-)

Knip uit karton 4 vierkanten maar uit 2 zijkanten knip je de ronding van de krans. Meet eerst of de batterijhouder in de schoorsteen past!! Een beetje passen en meten, alle delen karton bekleden met bruin vilt. Er is ook vilt met de afdruk van bakstenen, het is maar wat je zelf leuker vindt. Festonneer de 4 delen aan elkaar en naai de schoorsteen op de krans vast.


De boom maak je van pijpenragers van verschillende grote, zet ze aan elkaar vast met stevig draad en wikkel de boom met bruine wol. Zet eerst de boom met spelden vast aan de krans zodat je aan de voorkant kan zien of hij goed zit, naai de boom vast. Maak een maan van vilt en hang hem tussen de takken van de boom.


Op deze foto zie je nog een keer goed de schoorsteen en de batterijhouder, die laat je er gewoon in zakken.


Ik heb de trapeze pietjes van atelier Anemoontje gebruikt maar je kan alle zwarte pietjes nemen die je wilt. Misschien heb je al pietjes gemaakt en kunnen ze in deze krans staan/hangen. Twee pietjes hangen onder de krans, een aan de trapeze en de ander aan de voet van degene die in de trapeze hangt.


In het geval van de trapeze pietjes hang je de trapeze om de schoorsteen en naai de zak vast aan de voet van de schoorsteen.


Zet een pietje in de schoorsteen, hij staat er los in zodat je makkelijk de batterij uit en aan kan zetten. Ik heb pakjes gemaakt van vilt met een lintje er omheen gestrikt. De pakjes zijn vierkant en verstevigt met karton en gevuld met vulwol.


Het linker pietje heb ik met zijn muts en schoen vast gezet aan de krans. Het rechter pietje zit op de krans, hij is vastgenaaid aan zijn broek.


Dit is het uiteindelijke resultaat, een leuke pietjeskrans met lampjes, zie de maan schijnt door de bomen ;-)!


Ik hoop dat het duidelijk genoeg is en als er vragen zijn dan hoor ik het wel ;-)!
Heel veel plezier met het maken van deze leuke krans!

Fijne week,
Groetjes,
Corinawoensdag 10 november 2010

Kerst engeltjes!


Het kleine engeltje houdt haar triangel stevig in haar handjes vast. Haar grote droom is uitgekomen, ze mag meespelen in het school orkest.
De hele week heeft ze hard geoefend en nu is het eindelijk zover, ze kan haast niet wachten en huppelt vrolijk naast haar moeder mee naar het kerst concert.


Engeltjes horen bij de kerst tijd, op de kleuterschool (lang geleden) heb ik zelf ooit voor kerstengel gespeeld, in een wit overhemd versierd met goudband, ik vond het zo spannend! Met een instrument, alleen weet ik niet meer of het belletjes waren of een triangel ;-)!
Van deze lieve Kerst engeltje heb ik een patroonblad gemaakt, de laatste voor de kerst.


Het grote engeltje heeft een rok en blouse aan van roomwitte stof, daarover heen een rok met geborduurde stipjes. (de stipjes stof kun je er eventueel bij bestellen)
De stipjes rok valt open aan de voorkant en is op de zoom en zijkanten versierd met parelkraaltjes. Haar hesje is aan de onderkant en aan de mouwtjes stervormig, aan iedere punt van de ster is een zilver kraaltje genaaid. Ze heeft wit vilten vleugels met zilver angelwire er overheen. Blonde krullen en een kroontje op haar hoofd!


Het kleine engeltje heeft ook een roomwitte rok aan met daaroverheen de stipjes rok maar deze is helemaal gesloten. Op de zoom zijn parelkraaltjes genaaid. Ze heeft een stervormig jasje aan met aan iedere sterpunt een zilver kraaltje, het jasje is rijkelijk versierd met pareltjes.
Vleugels en kroontje net als haar moeder ;-).Maar nu komt het…in haar hand heeft ze een triangel, deze zit bij het patroonblad zolang de voorraad strekt. De triangel is gemaakt door manlief van zilverdraad, is hij geen schat!!Moeder knuffelt haar dochter nog een keer en wenst haar succes met haar eerste kerst concert!Je kunt het patroonblad bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen.
Het patroonblad is € 3.95 excl. verzendkosten. 

Fijne dag!
Groetjes,
Corina