woensdag 23 februari 2011

Bloemenelfje Sneeuwklokje!Dit lieve kleine elfje is een sneeuwklok elfje, het is een pakket van Atelier de Oase.
Ik heb het sneeuwklokje deze week gemaakt, ze is erg leuk om te maken! Er zitten mooie materialen in het pakket. Ik ben weg van de kleur van het sprookjesvilt, echt prachtig.


Deze foto’s zijn in de tuin genomen, het sneeuwde hier vanmiddag, zo mooi! De vallende sneeuw is niet op de foto’s te zien maar wel de vlokjes sneeuw die op de aarde zijn gevallen. Intussen regent het hier en lost de sneeuw langzamerhand weer op….
Het sneeuwklok elfje staat hier naast een echt sneeuwklokje, vorig jaar ijverig gepoot! Er is tot nu toe 1 sneeuwklokje boven gekomen, ik hoopte natuurlijk op een flinke bos maar helaas…volgend jaar weer nieuwe kansen. Ik ben al zo blij dat er 1 boven kwam ;-)


Ook nog wat foto's binnen gemaakt ;-). Het feetje heeft een blouse en broek van flanel aan, een bloemrokje van het mooie vilt en een sneeuwklok hoedje. De blaadjes van de bloem zijn geborduurd met een kettingsteek. Op haar kleding zitten hele kleine kraaltjes genaaid, er zat een kralennaald in het pakket, erg handig!


Ik heb het patroon helemaal gevolgd, let ook op haar schoentjes, ze zijn echt te schattig!! En beetje oosters vind ik ze aandoen, het zijn schoentjes van glitterwas met een gekrulde punt. De vleugeltjes op haar rug zijn met een stiksteek geborduurd, ze heeft lange blonde krullen.


Intussen staat ze in de halve maan met de rest van de sneeuwklokjes die ik heb gemaakt, ik heb er een foto van gemaakt maar met de flits aan helaas…maar zo krijgen jullie toch een idee ;-) De halve maan heb ik met mos bekleed, de lampjes zitten er nog in. Onder de halve maan kun je nog net "slaap wortel slaap" zien van atelier Schatten van de natuur, die zijn ook echt te schattig!
Het is de bedoeling dat ik een aantal sneeuwklokjes bloemen ga maken om bij de popjes te zetten, het is nu nog een beetje kaal....

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

vrijdag 18 februari 2011

Vlinder kinderen!


Ik ben zo weg van deze nieuwe lieve pakketjes, de vlinderkinderen van atelier Schatten van de natuur! De Vlinder kinderen geel om mee te beginnen. Ze zijn zo aandoenlijk lief, het jongetje met zijn grappige houtjes touwtjes jas met kapuchon en stoere laarzen. De driehoekjes op zijn jas zijn geborduurd, ik ben geen ster in borduren maar ik ben niet ontevreden over het resultaat ;-)!Het meisje zit gezellig naast hem op de grond. Ze heeft een wit katoenen rokje aan, een mooi geel jasje en een libelle in haar haar. De libelle en de vlinder zitten kant-en-klaar in het pakket (ik was even bang dat ik ze zelf moest maken ;-))


Er zit zulk mooi geverfd sprookjesvilt in de pakketjes. Echt lente! De jongen heeft een vlinder op zijn hand zitten, het meisje probeert de vlinder aan te raken, zijn ze niet lief zo samen?


De vlinderkinderen zijn er ook in het blauw! De kleur van dit pakket is nog mooier dan op de foto, soms lukt het net niet om de kleur goed te “vangen” op een foto. Vlinder kinderen blauw zijn ook zo aandoenlijk lief….Het meisje heeft een mooie jas en broek aan in verschillende kleuren geverfd vilt, op haar hoedje zit een vlinder.


Het jongetje heeft een stoere tuinbroek aan en een leuke pet op zijn hoofd. Samen zitten ze uit te rusten op de grond, ze kijken ze naar de libelle die op de hand van de jongen is gaan zitten.


Ik heb ze op een dienblad gezet samen met bolletjes mos, en blauwe druifjes, ze “stonden” hier zo mooi!! Sinds gister staan ze bij atelier Sari, ze zijn voorbeelden voor in de winkel. Ik ga ze natuurlijk ook nog voor mezelf maken, ik mis ze… ;-)!

Ik ben nu bezig met een sneeuwklokje van atelier De Oase maar daarover volgende keer meer…
Vorige keer schreef ik al dat ik ponsen van manlief had gehad en daarmee ben ik ook lekker bezig geweest, ik maak weer kaarten en pons heel wat af ;-). Erg leuk weer om te doen!

Fijn weekend!
Hartelijke groetjes,
Corinamaandag 14 februari 2011

Valentijnsdag!
Allereerst wil ik jullie bedanken voor de overweldigende stroom mailtjes voor het aanvragen van de “Valentijn verrassing”. Helemaal geweldig dat ik foto’s krijg van de gemaakte ”Valentijn verrassingen”, zo leuk om te zien hoe de hanger er uit ziet met een ander stofje of kantje. Dank jullie wel, mijn Valentijn kan al niet meer stuk.


 Ik ben ook enorm verwend door manlief, een mooie glazen bokaal met mos en narcissen erin. Allerlei ponsen om kaarten en doosjes mee te maken, als je me de komende tijd mist weet je in ieder geval wat ik aan het doen ben ;-))


Ik heb wat foto’s verzameld van de Valentijn creaties die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, veel kijk plezier! De foto's hierboven zijn van de "Valentijnhanger"Deze dametjes zijn "de hartendiefjes" van atelier Pop en plank, ze zijn zo leuk. Ik heb ze dit jaar weer in de lantaarn gezet en ze staan hier weer te pronken ;-)
 

"Hartverwarmend" is deze dame in haar hart, ze is van atelier Schatten van de natuur. Zit ze daar niet lief met de hartjes ballonnen in haar hand?


Dit gezellige quilt hart komt uit een boekje "miniquilts van vilt" van de "Witte engel" Het was even een heel gepuzzel maar wel erg leuk om te maken!


Ik heb meegedaan aan een swap en heb deze mooie hartjes slinger gehad van Sanne. Het zijn zelfgevilte hartjes van verschillende soorten pure ongeverfde schapenwol. Het zijn verschillende soorten Bentheimer schapen, Frans Oussantschaap (kleinste schaap ter wereld), Hongaars Rakka schaap (met kurketrekkers hoorns) en Shopshire (een klein brits ras met hele zachte wol)! Voordat jullie denken dat ik een wandelende encyclopedie ben, deze informatie heeft Sanne op de kaart erbij geschreven ;-)! Ik vind het zo leuk om te weten wat voor schapenrassen het zijn! 
Sanne dank je wel, ik ben er erg blij mee. Trouwens iedereen in het gezin vindt hem erg leuk, vooral omdat ze weten dat er schapen in de wei lopen met de wol van deze hartjes ;-)!Zelf heb ik voor de swap een "Valentijn Verrassing" opgestuurd naar Mika.

Een gezellige liefdevolle Valentijnsdag toegewenst!   
Hartelijke groetjes,
Corina

vrijdag 11 februari 2011

Valentijn verrassing!Wat heb ik de laatste dagen veel mailtjes en reacties gekregen over de Valentijn verrassing, het lijkt wel of jullie de verrassing leuk vinden ;-) Het was echt hartverwarmend om al de mailtjes en reacties te lezen, ik loop de komende dagen met een glimlach rond ;-) Ik heb genoten de afgelopen dagen, de link naar de pdf wilde niet lukken maar achteraf ben ik blij dat ik het patroon “persoonlijk” naar jullie kon doorsturen, veel te gezellig ;-)


Zoals jullie gewend zijn heeft Allysa weer een lootje getrokken met haar ogen stevig dicht (dat moest ik er even bijzeggen)….het is geworden:

Corina mijn naamgenootje van de handwerktuin!
Hilariteit alom hier in huis.....gelukkig had ik het blog erbij gezet van Corina, we hebben er zo om gelachen....mama doet een give away en wint zelf...;-)!

Hartelijk gefeliciteerd met je verrassing, ik weet zeker dat ze een heel mooi plekje bij je zult krijgen! Als je vandaag je adres gegevens naar me mailt dan kan ik de Valentijn verrassing naar je toesturen, als de post een beetje meewerkt heb je haar maandag zeker in huis!

Heb je het patroon nog niet maar wil je hem wel graag hebben, mail gerust naar viltcreatiescorina@gmail.com Ik stuur het patroon zo snel mogelijk naar je toe!

Ik wil iedereen bedanken voor alle lieve reacties en mailtjes!
Hele liefdevolle Valentijn toegewenst.

Fijn weekend!
Hartelijke groetjes,
Corina

woensdag 9 februari 2011

Give away: Valentijn verrassing!


Volgende week is het Valentijnsdag, ik wilde jullie daarom verrassen met een lief patroonblad: Valentijn verrassing! Ik heb één Valentijn verrassing kant en klaar gemaakt om aan één van jullie te geven.

De hanger begint bovenaan met drie verschillende hartjes. Het bovenste hartje is van ruitjes stof versierd met een kantje met hartjes en een wit organza strikje, de twee onderste zijn kleinere hartjes van vilt in roze en cyclaamroze (het lijkt op de foto net donkerrood). Een roze houten kraaltje en een wit hartje maken het af.


Daaronder bengeld een lief Valentijn popje met een hartje in haar handen. Ze heeft een rokje aan van ruitjes stof met hartjeskant en een roze vilten jasje met hartjes erop genaaid. De hartjes heb ik geknipt van het beeldige hartjeskant wat ik bij Atelier Sari heb gekocht.


Als je niet aan het hartjeskant kan komen is dat geen probleem, je neemt een ander kantje en knipt kleine witte hartjes van vilt en naait deze vast op het jasje ;-)! Nog even een paar foto's zodat je haar van alle kanten kan bewonderen ;-)
Ze heeft roze laarsjes aan met daarop ook een wit hartje. Een lekkere blonde krullenbol met een diadeem in haar haar.


Jullie volgen me allemaal zo trouw en schrijven van die leuke lieve reacties, ik vind dat heel bijzonder.


Ik heb  meerdere Valentijn verrassingen gemaakt, op deze foto hangen er 4. In totaal heb ik er nu 7 gemaakt! Ze zijn zo leuk om te maken, hierbij dus een waarschuwing : het kan verslavend zijn ;-)

Ik heb (zoals hierboven beschreven) ook een hanger gemaakt om weg te geven, een kant en klare “Valentijn verrassing”, voor jezelf of voor iemand anders die je wilt verrassen ;-) Het enige wat je moet doen is een reactie onder dit bericht zetten en erbij zetten dat je mee doet met de give away! Iedereen mag meedoen, of je nu volger bent of een stille lezer. Ik wil jullie ook graag verrassen op deze manier ;-)


a.s. Vrijdag laat ik een lootje trekken door een van de leden van het gezin. Dan staat de winnaar ook op mijn blog, als je je adres dezelfde dag stuurt komt de Valentijn verrassing nog op tijd, dat lijkt me wel zo leuk ;-)!

Heel veel succes met het maken van het patroon en met de give away!


Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina


woensdag 2 februari 2011

Hyacint tweeling!
Vinden jullie bloembolletjes in huis ook zo gezellig? Buiten is het koud en grijs maar binnen is het al een beetje lente. Hier in huis hebben ook hyacinten bollen gestaan, we genieten ervan totdat ze gaan bloeien en dan verhuizen ze naar de tuintafel. Een paar leden van het gezin krijgen hoofdpijn van de geur van de bloemen. Zo kunnen we de bloeiende hyacinten vanuit de keuken toch goed bewonderen ;-)
Vandaar kwam ik op deze hyacint tweeling,  hiervan krijgen we geen hoofdpijn ;-)
Een nieuw patroonblad met de tweeling hyacint en een bloeiende witte hyacintbol.


Het is bijna voorjaar, de eerste hyacinten bloeien binnen in de huizen van de mensen. Zo kunnen ze al vroeg genieten van deze lekker ruikende lentebode! Buiten is het nog te koud maar de eerste puntjes van de bolletjes zijn al te zien, de lente is in aantocht!De tweeling heeft natuurlijk dezelfde kleding aan maar dan in een andere kleur. Ze hebben een organza en een rokje van stof aan versierd met kraaltjes en een blader rokje van vilt daarover heen. Een jasje van vilt met aan drie punten een hyacint bloem. Het hoedje heeft de vorm van een hyacint bloem maar dan vergroot en versierd met kraaltjes en als steeltje een stukje stokvilt.
Nog even een foto van de zijkant van het popje en haar groene vilten laarsje.


De bloembol heeft aan de onderkant worteltjes.  De hyacint bloem is even een gezellig  knipwerkje maar dan heb je ook wat ;-)


De tweeling is dol op elkaar en werken graag samen, in de winter zetten ze de bloembollen in de kas zodat ze al vroeg in het voorjaar gaan bloeien. Wij maken daar graag gebruik van en zetten de bloembollen in de winter al in huis.Ik heb de tweeling in roze en lila gemaakt maar je kan ze natuurlijk in elke kleur maken die je zelf mooi vind! Er zijn tegenwoordig zulke mooie kleuren hyacinten te vinden, je kunt bijna niet kiezen ;-)

Je kunt het “hyacint tweeling” patroonblad bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 3.95 excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina