vrijdag 25 maart 2011

Vogelnest elfjes!De vogels zijn druk in de weer om allerlei materiaal te verzamelen voor hun nesten. Zo’n leuk gezicht is dat, die snaveltjes helemaal vol met mos of allerlei sprietjes en takjes. Ze vliegen hier in de tuin af en aan, bij de buren zijn ze een nestje aan het bouwen, zodoende zie ik ma en pa merel elke keer op de schutting zitten met hun snavels vol met nest materiaal. Echt genieten!


Zo kwam ik op het idee van deze “Vogelnest elfjes”. Het is een voorjaarskrans, erg leuk met de Pasen maar ook om langer aan de muur te laten hangen. De krans heeft als basis een piepschuim ovaal die omwikkeld is met wol en organza lint in twee tinten. Je kunt de ovalen vorm ook van elektradraad maken of een ronde krans gebruiken. Het vogelnest is geprikt van bruine wol maar als je dat liever niet wil doen kun je een kant-en-klaar nestje kopen en die erop vastnaaien. Wol prikken is wel erg leuk om te doen :-)! Het vogelnest ligt op mooie bloesemtakken.


De Vogelnest elfjes doen hun best om de eitjes die door de vogels in de nesten zijn gelegd zo goed mogelijk te verzorgen. Hier en daar een extra veertje of wat mos zodat de eitjes lekker zacht en warm liggen. De elfjes verheugen zich op de jonge vogeltjes, ze komen elke dag even kijken of de eitjes al zijn uitgebroed!De elfjes komen net aangevlogen, het meisje heeft een veertje in haar hand om tussen de eitjes in het nestje te leggen. De elfjes helpen de vogels graag met het verzorgen van het nest met wat extra veertjes of zachte mos. Als straks de vogeltjes uit het ei komen liggen ze lekker zacht en warm. Het jongetje kijkt nog even goed of alles in orde is en ze vliegen snel verder naar het volgende nest!Het jongens elfje heeft een broek aan van beige katoen met een lief klein printje. Een jasje van vilt met kleine kraaltjes aan de voorkant. Een kraagje van hetzelfde katoen als zijn broek. Op zijn hoofd heeft hij een eierschaal als hoedje van een vogeltje dat al uit het ei gekropen is.Het meisjes elfje heeft een beige katoenen rok aan, hetzelfde stofje als de broek van het jongetje. Een trui, een hesje met kraaltjes versierd en een strikje om haar middel. Ze heeft een klein veertje in haar hand en ook een eierschaal als hoedje op haar hoofd. De elfjes hebben allebei vilten laarsjes aan en vleugeltjes van angelwire.


Ik heb met heel veel plezier aan deze krans gewerkt en vindt het zelf erg leuk geworden! Ik hoop dat jullie dat ook vinden : )

De beige stof met het lieve printje is bij het patroonblad te bestellen tegen kostprijs. Ik heb dit lieve stofje bij Mascha gekocht, je kan het natuurlijk ook bij haar bestellen! Ga zeker even kijken wat voor moois ze allemaal in haar winkeltje heeft!

Je kunt het patroonblad “Vogelnest elfjes” bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 3.95 excl. verzendkosten.

Fijn weekend!
Hartelijke groetjes,
Corina

zondag 20 maart 2011

Wortel kindjes


Het kan nog net, morgen is het lente, deze wortelkinderen heb ik van de week gemaakt. Wortel kinderen horen eigenlijk op de vroege lente tafel maar ik laat dit leuke tafereeltje nog lekker een tijdje op het dienblad staan ;-)!


Dit is een schattig pakketje van atelier Pop en plank en was erg leuk om te maken! Dat vind ik sowieso van de pakketjes van Pop en plank, ze zijn allemaal erg leuk om te maken. Het zijn twee wolbol popjes en een popje met benen en een rokje van lontwol.


Het popje "met benen" heeft leuke was laarsjes aan in de kleur van de kraaltjes die op haar hoedje zijn genaaid. Ik hou zo van die details en kleuren die weer terug komen. Ze zit op een stukje bolmos zodat ze mooi uitkomt met haar rokje van lontwol. Ik had natuurlijk eerst de beschrijving goed door gelezen en was benieuwd of ik het voor elkaar zou krijgen maar het is makkelijker om te maken dan je soms denkt ;-)!


Even een foto van bovenaf, je ziet dan goed de lentegroene wol die ligt over de wortels. Het blaadje op haar hoed heb ik toegevoegd, ik had nog groen vilt over en heb wat extra blaadjes geknipt.Dit is een wolbolpopje met een kiemblaadje in haar hand, het vilt is bruin sprookjesvilt met een vleugje aubergine, op de wolbol (het lijfje) zit ook een heel dun laagje aubergine kleurige wol. Ze heeft ook een hoedje op met kraaltjes en een extra groen blaadje erop.

Het laatste popje is ook een wolbolpopje met een groen mutsje op met een kiemblaadje er bovenop. Op de wolbol zit een heel dun groen laagje wol. Wolbol popjes zijn ook erg leuk om te maken en ze lukken steeds beter. Ik heb er al meerdere gemaakt maar het bolletje lukte niet altijd zoals ik wilde maar zoals gewoonlijk de aanhouder wint :)!


Hartelijk dank voor alle leuke lieve suggeties voor je namen van de nieuwe ledematenpop, "WE" zijn er nog steeds niet uit welk het leukste is... intussen heb ik zelfs de breipennen erbij gepakt en een jasje voor haar aan het breien......wordt vervolgd....... 

Geniet van deze heerlijke lentedag!
Hartelijke groetjes,
Corina

maandag 14 maart 2011

Poppen cursus!


Zoals ik jullie al een tijdje geleden had geschreven was ik van plan een poppencursus te gaan volgen bij poppenatelier Ineke Gray. Gisteren was het dan zover en wat heb ik genoten, van 9 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds, een groot feest! Het begon al met het binnen komen in haar atelier in Amsterdam, mooie hoge vitrinekasten met haar gemaakte popjes en kleertjes, te mooi voor woorden om ze nu eens in het "echt" te zien. Ik ben echt verliefd op haar poppen, ze hebben zo’n mooie uistraling, zo lief en puur. Ze hebben ook van die lieve haartjes, ik was erg benieuwd hoe het allemaal in zijn werk ging en heb een hoop geleerd. Er waren nog 4 andere lieve cursisten, het was zo’n gezellige en leerzame dag! Ineke haar blog is echt de moeite waard om een (lang) kijkje op te nemen ;-)!


Romy verteld.....
"Wat hoorde ik daar voor een gegiechel en geknisper, na goed zoeken zag ik een bruine papieren tas op de grond staan die bewoog..... Voorzichtig liep ik er heen. Het gegiechel begon weer en ik hoorde “iemand” zachtjes zingen….. Zag ik het nou goed, zat daar een lief klein poppenkind in de tas?

Het popje had me gezien en begon voorzichtig uit de tas te klimmen, nieuwsgierig kwam ze een kijkje nemen boven uit de tas. Na een hoop gefriemel en gedoe was ze uit de tas gekropen en ging op de tas zitten om de boel eens rustig te kunnen bekijken.
  
  
Daarna kroop ze weer terug in de tas om snel haar knuffeltje te pakken en lachte lief naar me. Hallo, zei ze verlegen, ik was er natuurlijk als de kippen bij om het nieuwe poppenkind te begroeten zoals het hoort! Ze mocht zelfs gelijk met mijn loopeendje spelen, normaal wil ik dat liever niet maar dit poppenkind ziet er wel heel lief uit. Op mijn mooie stoel heeft ze ook nog even gezeten en daarna hebben we samen op het kleed gespeeld.


Ze heeft nog niet zulke mooie kleren als ik aan maar daar wordt geloof ik al hard aan gewerkt. We horen het knippen van een schaar en geratel van de naaimachine. Ik denk dat onze "poppenmoeder" nieuwe kleertjes voor haar aan het maken is...;-)"


Zoals jullie al hebben gelezen is het nieuwe poppenkind met open armen ontvangen en wat ben ik blij met haar. Ze was/is zo leuk om te maken, ik had nog tijd over gister en mocht nog schoentjes en een knuffeltje voor haar maken. Het ondergoed wat ze aanheeft heb ik bij Ineke gekocht, is het niet te lief!! Ineke maakt en verkoopt trouwens beeldige kleding voor deze popjes!

Nu nog een naam.....iemand suggesties?
Ik wilde haar Ineke noemen maar dat vonden ze hier in huis te gemakkelijk....zucht....;-)!

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina

woensdag 9 maart 2011

Geen vilt maar papier!


Op veler verzoek even een berichtje over de kaarten en doosjes die ik de afgelopen tijd met veel plezier heb gemaakt! Ik heb collages gemaakt van een paar kaarten en van kleine doosjes om vier reepjes merci chocolade in te doen. Je kunt deze doosjes in een envelop opsturen, zo leuk!

Op een beurs heb ik een paar ponsen gekocht en aangestoken door een vriendin bleven we hier ponsen : )
Heel erg leuk om te doen en jongste dochter lief is ook weer volop aan het knutselen geslagen. Vooral de Magnolia stempels inkleuren is bij haar favoriet. Een merci doosje heeft ze inmiddels ook gemaakt samen met een vriendin, gezellig bij mij aan de knutsel tafel!


De 3d plaatjes van Sarah Kay zijn mijn favoriet, “vroeger” spaarde ik alles wat met Sarah Kay te maken had. De magnolia stempels zijn ook erg leuk om in te kleuren alhoewel Allysa daar veel beter in is ;-)!
Ik heb een tonic pons liniaal met verschillende ponsen gekocht, floral ponsen waarmee je de bloementje kan maken en verschillende rand ponsen.


Op het internet zag ik een filmpje waarin ze papieren roosjes maakte, die heb ik ook gemaakt en op de merci doosjes geplakt, erg leuk om te doen. Er is nog zoveel te ontdekken, je kunt ze op allerlei manieren maken!

Ik ben nog steeds bezig met vilt hoor maar dit is ook wel erg leuk om te doen ;-)! Hieronder een paar fotos van de tafereeltjes hier in huis met voorjaars bolletjes. Het blauwe druif jongetje is van atelier Pop en plank, het meisje heb ik er bij gemaakt. Het narcis jongetje is ook van pop en plank ;-).
Ik heb ze vorig jaar gemaakt maar ze blijven zo leuk, samen met "echte" bolletjes op een dienblad en op de side table.Vandaag is onze oudste zoon jarig hij is 20 jaar geworden, geen tiener meer :-). Hij is niet thuis vandaag maar is op de kazerne. Hij volgt een opleiding bij het korps mariniers. Hij vind het fantastisch en heeft het erg naar zijn zin.
Afgelopen zondag hebben we zijn verjaardag alvast gevierd, als hij vrijdag thuiskomt bak ik zijn favoriete chocolade taart, dan vieren we heb nog even dunnetjes over ;-)!
Mijn moeder en haar tweeling zus zijn ook vandaag jarig, hiep hiep hoera! Vanmiddag gaan we op vistite en blijven we gezellig eten! Ik maak het toetje, de pavlova staat al in de oven, mmmmm!
Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina

woensdag 2 maart 2011

Nieuw patroonblad "Tulpen geluk"!De laatste weken ben ik druk in de weer met het maken van kaarten en doosjes maar ook aan een nieuw patroonblad. Ik had zulke mooie rode tulpen van manlief gekregen, daar moest ik gewoon “iets” mee doen ;-)!
Het zijn bloemen kinderen geworden, twee tulpen kindjes, een jongetje en meisje met een rode tulp. Het jongetje is stiekem een beetje verliefd op het meisje…sssst.
Het patroonblad heet daarom ook “Tulpen geluk”


Het tulpen meisje heeft een rokje aan van rode stof met een vilten rokje in de vorm van een tulp met kraaltjes daar overheen. Een mooie blouse en lente groen hesje met een lang lint erop gestrikt. Ze heeft korte rode waslaarsjes aan. Mooie lange blonde lokken en een tulp als hoedje op haar hoofd.


Het tulpen jongetje heeft een poffende rode broek aan van stof met een vilten tulpen rokje erover heen. Een mooie lentegroene jas met een heleboel “knopen” erop en een klein strikje. Op zijn jas zit een klein lieveheersbeestje. Blonde krullen en een tulp als hoedje.
De tulp is gemaakt van stokvilt en vilt. Ik had heel stevig stokvilt maar de tweede tulp die ik had gemaakt ging slap hangen, het stokvilt had een “knikje”. Ik heb toen een pijpenrager gebruikt, die staat in ieder geval lekker stevig rechtop. Ik ben dol op tulpen maar niet als ze “slap” hangen ;-)
De tulp heeft ook een stamper en meedraden, er zitten twee blaadjes aan de steel. Op het blad zit ook  een lieveheersbeestje ;-)! Ik heb ze in het rood gemaakt maar je kunt ze in elke kleur maken die je mooi vindt.


De lente hangt in de lucht en de tulpenkinderen genieten van de warme lentezon. Verliefd kijkt de jongen naar het meisje en pakt voorzichtig haar hand. Het meisje vindt hem ook leuk maar kijkt verlegen weg. Even later gaan ze samen lachend op zoek naar lieveheersbeestjes!Het meisje knielt en kijkt of ze op het mos een lieveheersbeestje kan vinden, het jongetje gaat haar helpen zoeken en knielt naast haar neer. Eentje hebben ze er al gevonden, het lieveheersbeestje zit op zijn jas.


Ze hebben samen nog een lieveheersbeestje gevonden, het meisje zet het kleine rode kevertje heel behoedzaam op het blad van de tulp.


Samen lopen ze naar het bos, wie weet vinden ze er daar nog meer geluk....!

Je kunt het patroonblad “Tulpen geluk”  bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 3.95 excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina