dinsdag 22 mei 2012

Nieuw patroonblad “Dagje strand”!De afgelopen weken ben ik heerlijk bezig geweest met een idee voor een nieuw patroonblad, een ”dagje strand”. Een beetje een nostalgisch plaatje is het geworden als je zo de hele familie bij elkaar ziet staan. Je kent vast die “oude” sepia ansichtkaarten wel van het strand en de boulevard van Scheveningen daar moest ik aan denken toen ik ze zo op de foto zette J


Vader en moeder gaan gezellig met de kinderen een dagje naar het strand. De kinderen hebben vanmorgen hun strand spulletjes al bij elkaar gezocht en zoonlief wil alleen maar zijn geliefde garnalen netje meenemen.  


Vader en moeder willen eerst gezellig  over de boulevard “flaneren”, innig gearmd wandelen ze achter de kinderen aan. De kinderen krijgen nog een ijsje maar daarna gaan ze met zijn allen het strand op. De kinderen verheugen zich daar al de hele morgen op. Op het strand is het al gezellig druk, er staat een boot en de visnetten liggen op het strand. De kinderen gaan al gauw schelpjes zoeken, zandkastelen bouwen en lekker in de zee spelen.
De bolderkar heeft vader ook meegenomen, daar mogen de kinderen mee spelen. Al snel hebben ze de grootste pret! Zus trekt de kar en de jongens zitten er samen in, zus gaat niet te hard want anders valt kleine broer nog om! De hele middag spelen ze lief met elkaar, 's avond gaan ze moe maar voldaan naar huis, ze hebben genoten van een dagje zon, zee en strand!Vader heeft een nette pantalon aan van gemĂȘleerd bruin vilt met een colbertje en een grappige pet op zijn hoofd. Moeder heeft een gebloemde rok met een lief dessin aan, daaroverheen een mooi jasje met een geschulpte kraag versierd met kleine parel kraaltjes. (Vader en moeder zijn allebei  incl. hoed/pet 16,5 cm lang) Moeder heeft in haar hand een parasolletje, de beschrijving hiervan staat op het patroonblad!


Op haar hoofd heeft moeder een chique ecru hoed met twee sierlijke randen,een bruin geschulpt bandje met parel kraaltjes en een lief bruin veertje. Haar kapsel is gemaakt van lontwol.
Zus heeft een rokje aan van gemĂȘleerd vilt met een schortje van hetzelfde bloemetjes stofje. Een ecru jasje met een kraag versierd met parel kraaltjes en een strikje. Op haar hoofd heeft ze een mooie hoed! (zus is incl. hoed 13 cm lang)Broer heeft een ecru pakje aan en daaroverheen een bruin jasje met kraagje met een strikje.
Op zijn hoofd een alpino petje en natuurlijk zijn geliefde garnalen netje! (broer is incl. alpinopetje 10cm lang) De beschrijving van het garnalen netje staat ook op het patroonblad!


Baby heeft een ecru pakje aan met een kraagje versierd met parel kraaltjes. Op zijn hoofd een hoedje tegen de zon met een klein ecru strikje. (baby is 6,5 cm lang)

Nog even een paar foto's van de kinderen samen, zoals jullie zien kun je ze op allerlei manieren neerzetten op de zomertafel of op een dienblad. Je kunt accessoires gebruiken zoals een houten bootje een visnet of een visfuikje! Laat je fantasie de vrije loop J
"Dagje strand" is een uitgebreid patroonblad geworden en is daarom wat duurder dan de andere patroonbladen. Zo lang de voorraad strekt is het patroonblad incl. het leuke bloemetjes stofje, de netstof en het ijzerdraad voor het garnalen netje!

Je kunt het patroonblad “Dagje strand” bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 4,95 per stuk excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina

maandag 14 mei 2012

Lente tafel!Het is een tijdje geleden dat ik een blogje heb geschreven, we zijn heerlijk op vakantie geweest en hebben genoten van elkaar en de omgeving. Het park waar we verbleven stond vol met witte bloesembomen, echt een prachtig gezicht!


Eenmaal thuis heb ik de lentetafel omgetoverd tot bloesemtafel, zo kunnen we thuis nog even lekker nagenieten.


Deze popjes heb ik al eerder gemaakt en ze konden zo worden neer gezet. De bloesemboom van atelier Schatten van de natuur, bloesembolletjes en  bloesemblommen en jarig van atelierPop en plank.


De bloesem popjes in de halve maan zijn “Bloesemdans” en het “Bloesem feetje”Als basis heb ik een lentegroene organza lap gebruikt een knoop gelegd in het uiteinde van de lap. Bij “jarig” heb ik meerdere rozen extra gemaakt en die heb ik nu op de organza lap gelegd en op de druivenstronk bij de “bloesembolletjes. Op de halve maan liggen ook meerdere extra bloesems die ik bij het bloesem feetje heb gemaakt. Zo krijg je weer een heel nieuwe geheel en ze passen erg goed zo allemaal bij elkaar!Intussen ben ik ook met een nieuw patroonblad bezig, zie de preview!


Vandaag ga ik de tuin met de hogedrukreiniger te lijf, haha vanmiddag zal ik van top tot teen groen en onder het zand zitten maar de tuin is weer helemaal toppie J Op de een of andere manier zit ik zelf altijd helemaal onder, waarschijnlijk doe ik iets verkeerd maar dat geeft niet, ik vind het zo leuk om te doen J

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina