maandag 11 januari 2010

Vogeltaarten!


Op diverse weblog van o.a. Lief leuk en anders en bij Crea Thea zag ik van die schitterende vogeltaarten en aangezien de vogels het met deze kou erg moeilijk hebben wilde ik wat extra’s geven.

Ik wilde de taarten toch een keer gaan maken, het leek me zo leuk om te doen dus ving ik twee vliegen in een klap!!


En leuk dat het was, we raakten helemaal in de stemming Allysa en ik en hebben zelfs dierentaartjes gemaakt en hartjes, die ik eigenlijk wilde ophangen aan een touwtje maar was vergeten er van te voren een gat in te maken. Het zou nu ook nog kunnen met een warme breipen maar ze liggen in het vogelhuisje tezamen met de broodkruimels die ik bij de bakker heb gekregen.En nu maar hopen dat de vogels niet van schrik wegblijven, wat ze tot een paar dagen geleden wel deden. Ik heb de taart van de schaal afgehaald en op de grond gelegd volgens de kids was dat minder "eng"  ;-)!

We hebben een roodborstje in de tuin die elke dag aan het scharrelen is en zijn maaltijd een paar keer per dag komt halen, de koolmezen, spreeuwen en kauwtjes en natuurlijk (ik vergeet haar bijna) dikke Dollie de huisduif.


Dollie die nu heel argwanend met een grote boog om de taart heen loopt en deze met een oog goed in de gaten houd! Zo'n grappig gezicht, ze pakt elke keer heel snel een stukje brood en kijkt weer naar de taart, alsof er zomaar een kat uit kan springen!De brutale spreeuwen doen zich na een paar dagen toch tegoed aan de taart en maken een luid kabaal als er anderen in de buurt komen, die taart is van hun punt uit!


Fijne dag!
Groetjes,
Corina


Zelfs het roodborstje durft er nu van te eten ;-)!

17 opmerkingen:

THEA zei

Hij is leuk geworden hoor, je vogeltaart. Een leuk effect geeft dat he, opspuiten met wit vet !!

En de vogels wennen er wel aan is mijn ervaring!

Ik zie ook lang niet zoveel vogels in de tuin als andere jaren, hoe dat komt?? Geen idee !

Fijne maandag, Corina!

Groetjes Thea

Chantal zei

Wat een verwennerij bij jullie in de tuin!!

Erg mooi gemaakt.
Groejtes,
Chantal

-::Maris::- zei

Wat een mooi taart heb je gemaakt en en als er 1 vogel aan begint dan durft de rest vast ook wel!

Groetjes Maris

Mascha zei

Ik vind het altijd zo leuk om naar die vogeltjes te kijken. Geef me een goed gevoel.
Groetjes Mascha

Esther zei

Wat zien je taartjes er lekker uit,de vogeltjes zullen wel erg blij met je zijn. En leuk te zien hoe ze er lekker van eten. Groetjes Esther.

Aritha Vermeulen zei

Dat ziet er echt gezellig uit!
Was het veel werk om die taart te maken? Gaf het veel rommel enzo?

Complimentjes voor je blog.
Ik ga die van jou ook volgen!
Leuk.

Warme groet: Aritha

Corina zei

Hoi Aritha, dank je wel!
Nee het viel mij erg mee, frituurvet smelten in een pan en dan het strooivoer erbij en in de vormen gieten, ik heb een beetje frituurvet bewaard en weer laten stollen om daarna van die toefjes op te spuiten!
Succes!
Groetjes Corina

Gerda Hartman zei

Ze worden bij jullie heerlijk verwend. Hier durf ik de vogels niet te voeren met twee roofzuchtige katten. Die komen nog wel eens thuis met een vogel of een muisje.

Marijke van Ooijen zei

Corina, wat een prachtige vogeltaart..
Deze heb je mooi gemaakt zeg...ik heb al veel mooie vogeltaarten gezien...maar, deze krijgt van mij een dikke tien.
En die foto met het roodborstje...zo schattig!!

Marijkexxx

rianne zei

Hallo Corina. Zo krijgen de vogels bij jou taart? Van mij hebben ze wel een kerstboomkoekjes [van vogelzaad]gehad.

Hier hebben we ontzettend veel van gemaakt en verkocht op de kerstmarkt van school. Enuh bedankt voor de slagroom tip voor op de taart het lijkt net echt.
Groetjes.

Esther zei

Wat een prachtige taart, je zou er bijna zelf aan beginnen! Het valt mij op dat de vogels bij ons ook minder van de vetbollen eten. Broodkruimels en macaroni daarentegen vinden ze wel erg lekker. Misschien zijn ze op een cholesterolverlagend dieet?

Lida zei

Wat een leuk idee die taart, ja vogels voeren is hartstikke leuk en ze komen dan ook bij ons in grote getale in de tuin, maar het nieuwe voederhuis vinden ze ook erg eng en blijven dus uit de buurt, zal wel wennen! Fijne dag, groetjes
Lida

Gera zei

Hoi Corina,

prachtig!!
Toen we de voederpalen kochten kregen we te horen dat vogels soms een week of 3 nodig hebben om aan iets te wennen! En als ze er dan nog niet aan zitten dan ervaren ze de plek van aanbieden niet als veilig genoeg.

groet, Gera

Carola zei

Hoi Corina, wat een leuk idee, deze taart, dat ga ik van je pikken, ik ga straks meteen even naar de winkels om inkopen te doen. Leuke foto's!

Corina zei

Hoi Carola, het is niet mijn idee, ik ben de taarten op verschillende forum tegen gekomen en dacht hetzelfde als jij!!
Wat leuk, die wil ik wel gaan maken!! ;-)
Groetjes Corina

THEA zei

Voel je niet veplicht Corina!!

Je hoeft niks te maken wat je niet leuk vind!Hihihihi.........ik heb bij nr2 de tulbandvorm maar half vol gemaakt. Samen met de taart uit de siliconen vorm is het weer een heel ander geheel geworden!

Succes he!!

Riet zei

ohhh wat een prachtige foto,s Corina,leuke taarten zeg.

Liefs Riet.