donderdag 27 mei 2010

Belle Fuchsia!


Belle maakt stekjes van de Fuchsia plant, zo helpt ze moeder natuur een handje. Ze knipt de stekjes af en zet ze daarna in wat water, als ze worteltjes hebben plant Belle ze weer in de aarde. Zo kunnen we volgend jaar weer volop genieten van deze mooie “bellenplanten”


Tijdens het maken van dit lieve fuchsia meisje zat ik de hele tijd het liedje van Annie M.G. Smit te zingen of te neuriën, jullie straks ook waarschijnlijk ;-)) Hier in huis kunnen ze het inmiddels niet meer horen ......!
En paar weken geleden hebben we zomer bloeiers in de tuin gezet waaronder ook een zinken emmer met twee soorten fuchsia’s. Ik verwonderde me om de bloemen hoe mooi ze eigenlijk zijn en heb er toen een popje bij gemaakt.


Ik ben dol op de “bellenplanten” zoals wij ze hier in huis noemen.
Belle heeft een rokje van zijde met een vilten jurkje in de vorm van de fuchsia bloem eroverheen. Een leuk ouderwets wit broekje eronder en vilten laarsjes. Haar rok, hoedje en laarsjes zijn versierd met meeldraden. Het hoedje is een fuchsia bloem met een binnenbloem van zijde. "Het stekkie" in haar hand heeft verschillende knoppen en bloemen.


Ik heb er een patroonblad van gemaakt.
Je kunt het patroonblad bestellen door mij een mail (viltcreatiescorina@gmail.com) te sturen.
Het patroonblad is € 3.95 excl. verzendkostenFijne dag!
Groetjes,
Corina

dinsdag 25 mei 2010

Lavendel bewaarders!


Deze popjes zijn lavendelbewaarders en als je ze nog niet gemaakt hebt is het echt en aanrader!! De lavendelbolletjes zijn zo leuk en voor je het weet heb je er een verslaving bij…lavendelbolletjes maken!! Het is een patroonblad van atelier Septemberspring een van mijn favoriete ontwerpers!
Vorig jaar heb ik ze gemaakt, ik had toen nog geen lavendel in de tuin maar manlief zag de bui al hangen en had twee grote pollen lavendel voor me gehaald ;-))
De lavendel bloeit nog niet in de tuin maar de kuiflavendel wel, ik denk dat je ze daar ook wel van kan maken. Het hele huis ruikt naar de lavendel als je ermee bezig bent, zo lekker!! Op het patroonblad staat het jongetje en de lavendelbol natuurlijk ;-)) Ik heb er een meisje bij gemaakt zo kunnen ze samen zwieren op de lavendelbollen.
Gisteren kwam ik ze tegen in een doos, ik heb ze gelijk met een zuignap op het keukenraam bevestigd, het staat weer zo gezellig!Het is jullie al opgevallen, het is wat stiller hier op de blog…mooi weer, verdiept in een werkelijk schitterend ontroerend boek. Misschien hebben jullie het ook wel gelezen het heet “Haar naam was Sarah”. Maar ik ben ook weer druk bezig met nieuwe patronen, dat vind ik zo leuk om te doen. Dan schiet het maken van viltpakketjes erbij in…niet dat ik niks in huis heb of zo….maar het komt er niet van en het werken aan eigen verzinsels is dan zo leuk ;-))!!

Allysa is op schoolreis, ze boft wel met het weer!!
Ik ga met een kopje thee in de tuin verder lezen in mijn boek!

Een fijne dag!
Groetjes,
Corina

donderdag 20 mei 2010

Jarig!


Gisteren was Allysa jarig, 11 jaar is ze geworden…wat gaat de tijd toch hard!
Ze is bij ons de jongste en het lijkt wel of bij haar de jaren nog sneller voorbij gaan…
Allysa was jarig op een woensdag, daar was ze erg blij mee nu hoefde ze maar een halve dag naar school en kon de visite lekker al ‘s middags komen. Ze had er enorm veel zin in en heeft met volle teugen genoten van de dag.


Nadat alle visite naar huis was zijn we Amerikaans (Mc D) uit eten geweest, dat vinden ze allemaal erg lekker overigens ;-))! De dag was veels te snel voorbij maar genoten heeft ze vertelde ze me ’s avonds toen ik haar naar bed bracht. Daar is ze gelukkig nog steeds niet te groot voor!!


Vorig jaar heb ik voor haar Jarig gemaakt het is een pakketje van atelier Pop en plank.
Erg leuk om te doen, je kan lekker zelfvilten. De rok van het meisje en cape van het jongetje is van zijdeorganza en daarop gevilt met merinowol. Dat had ik nog nooit gedaan maar ik vond het erg leuk om te doen, weer eens wat anders.
Ik heb er slingers bij gemaakt en rozen van de gevilte stof die ik over had, ze stonden vorig jaar ook zo in de halve maan maar dan met het cijfer 10 natuurlijk ;-))
Dinsdag nogt snel even een 1 er bij gemaakt!
Alysa was verrast dat ik ze weer had neer gezet en dat was ook de bedoeling!


Sabina is sinds vanmorgen helemaal gipsvrij, haar enkel is nog erg dik en blauw en het litteken is iets groter dan we dachten maar dat mag de pret niet drukken, ze loopt weer zonder gips!!
Morgenochtend gaan we naar de Orthopeed om te controleren of alles werkt zoals het moet werken maar volgens mij gaat het goed maar ik ben geen arts….we zullen het morgen wel horen!

Wat een lekker weer is het vandaag, ik ga nog even met Sabina een kopje thee in de tuin drinken voordat de kids weer uit school komen!

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

maandag 17 mei 2010

Lieveheersbeestjes!


Lieve huppelt vrolijk naast haar moeder en broertje door het bos. Het beloofd een mooie dag te worden. Moeder geniet volop van haar kwebbelende dochter!

Deze Lieveheersbeestjes familie is een nieuw patroonblad, ik vond het erg leuk om ze te maken!

Lieveheersbeestjes worden door jong en oud leuk gevonden. Als we naar school lopen is er altijd wel een kind die heel enthousiast reageert als hij ergens een lieveheersbeestje ziet. Het leuke is dat er gelijk kinderen aan komen rennen om te kijken naar dit wonder van de natuur! Alle kinderen zijn er gek op en ik ook ;-)! Zo kwam ik op het idee om deze familie te maken.


Moeder met de baby op haar arm en dochter Lieve aan haar hand.
Dochter lief heb ik een loopeendje gegeven, ik vind hem zelf erg leuk geworden.
Moeder en dochter hebben een zwarte rok van organza, daarover heen een rode rok van vilt met papilletjes en kleine kraaltjes. Een jasje en een strik in de taille. Moeder heeft opgestoken haar met een knotje en een klein lieveheersbeestje in het haar!De baby heeft een zwart boxpakje aan, een lieveheersbeestje pakje en een zonnehoedje op.
Ik heb de foto’s buiten genomen maar ze staan nu op een dienblaadje op een tafeltje.

Je kunt het patroonblad bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen.
Het patroonblad is € 3.95 excl. verzendkosten.


Ze zijn klaar met poseren en wandelen weer verder in het bos!Fijne dag!
Groetjes,
Corina

zondag 16 mei 2010

Pia pioen!


Zijn jullie ook zo dol op pioenrozen?
Eigenlijk vind ik alle bloemen mooi maar rozen en speciaal pioenrozen hebben toch wel een streepje voor. De pioenrozen zijn wat later dit jaar, bij ons in de buurt zit een pioenkwekerij en je kan de rozen zo vers van het land kopen, meestal zo in de tweede week van mei. Gisteren even wezen kijken, je weet immers maar nooit maar helaas nog even geduld.
In onze tuin staan ook pioenrozen daar zitten de knoppen al in.


De Pioen die ik gemaakt heb is Pia Pioen, een pakketjes van Atelier Schatten van de natuur, ik vind dit zo’n mooi pakket om te zien maar ook om te maken.
Er zit hele mooie zijde in het pakket, ik had nog een stukje over en dat vond ik zonde om niet te gebruiken. Daarvan heb ik een roosje op de hoed en jasje gemaakt en om het nekje en de schoentjes een randje. De pioenroos is ook zo leuk, een heel mooi roze bolletje van zijde, een prachtig ontwerp!


Pia heb ik vorig jaar gemaakt één voor mezelf en één voor mijn moeder voor Moederdag, zij is ook zo dol op pioenrozen. Ik heb Pia iets kleiner gemaakt voor haar en op een dienblaadje gezet met een vaasje en een pioenroos erin.
Ze was er erg blij mee en Pia staat nog steeds te pronken ;-))

Fijne dag!
Groetjes,
Corinawoensdag 12 mei 2010

Vrouwtje Aardbei!


Het heeft hier vanaf gisteravond geregend, nu nog steeds….even iets lekker zomers voor jullie!

Vorig jaar kwam dit leuke pakket uit van Atelier Inspiree, ik had wel eens eerder een popje van Inpiree gemaakt namelijk Nina narcis. Deze vrouwtje aardbei is 25 cm groot, veel groter dan de andere bolpopjes van Inspiree. Dat kun je niet op een foto zien en toen ik het pakket in huis had wist ik niet hoe het uiteindelijk zou worden.
Haar hoofdje heeft een omtrek van 15 cm, die had ik ook nog niet eerder gemaakt, een uitdaging dus ;-).
Het was heel erg leuk om haar te maken, ik kreeg regelmatig commentaar van mijn lievelingen. Wat ben je nu aan het maken? Is deze niet een beetje groot? ;-)


Ik heb het aardbei vrouwtje wel haartjes gegeven, dat vind ik leuker, en een lachend mondje ;-)
Toen ik haar af had kwam ik op het idee om er een aardbeislinger bij te maken met blad aardbeien en bloempjes. Ze staat op een rond dienblad hier op de foto in een zonnige tuin.
Vorig jaar stond ze in huis naast de kast op een hoge glazen vaas, erg mooi.
Ze ligt nu nog in de opslag, ik ga straks maar eens op zoek naar vrouwtje aardbei ;-)

Fijne dag!
Groetjes,
 Corina

zaterdag 8 mei 2010

Viooltje!


Het popje van de maand mei heb ik al klaar!!
Hoe is het mogelijk ;-))!
Het viooltje is het popje van mei uit het boekje een heel jaar rond van Mieke Stender. Een erg leuk popje om te maken, zo kom ik al tot 5 popjes nog 7 te gaan ;-). Tot nu toe is het me nog gelukt om ze op tijd af te krijgen en wil dit het hele jaar volhouden!


Ik heb kleurtjes vilt genomen die ik nog in de voorraad had, het paarse sprookjesvilt is erg mooi er zitten heel veel verschillende kleurnuances in. Het patroon heb ik helemaal gevolgd en niets bijgevoegd dit keer. Weer een erg leuk popje geworden, vind ik!
Ze staat op de foto in de tuin met mijn viooltjes wel in een andere kleur maar het staat zo wel gezellig.


Morgen is het Moederdag, ik ben benieuwd wat ze hier voor me in petto hebben ;-), Zo lief vind ik dat, ik mag niet meer in kamers komen en geen vuile was uit een voetbal tas halen…(dat is op zich al een pluspunt)!
Ik heb van mijn jongste zoonlief al een schitterende bos rozen gekregen, zo lief hoe die daar mee aan kwam. De kleur is echt zo mooi, ik heb er een foto van proberen te maken maar die iets lichter dan de rozen zelf maar zo krijgen jullie een idee!


Allemaal een fijne Moederdag morgen!
Groetjes,
Corina

donderdag 6 mei 2010

Award en Meibaby!Ik heb een Happy award gekregen van Esther van Hobby Es! Hartelijk bedankt Esther voor dit lieve gebaar! Ik mag nu gaan vertellen waar ik 'Happy' van wordt:
-Happy wordt ik vaak van de kleinste dingen, b.v. een merel die me 's ochtends wakker fluit, even lekker luisteren en er dan uit!
-Een spontane knuffel van een van de kinderen.
-Als alles goed gaat met manlief en de kinderen.
-Een nieuwe viltcreatie die af is en gelukt is zoals ik het in mijn hoofd had ;-)
-De laatste tijd ben ik bezig met de kinderkamers om die te herorganiseren en de kasten op te ruimen, als die klaar zijn ben ik ook erg happy ;-))
-En even heerlijk langs alle blogs te ' lopen' en zien wat voor moois jullie allemaal weer hebben gemaakt, daar wordt ik ook erg happy van!
-Vanmorgen werd ik erg happy bij de dermatoloog tijdens mijn halfjaarlijkste controle, alles is goed en over een half jaar mag ik weer terug komen!

Ik geeft deze award dan ook aan al mijn trouwe mede bloggers, ik ben benieuwd waar jullie vrolijk van worden!


Deze schattige baby is een pakketje van Atelier Pipilotta, ik heb er al meerdere gemaakt voor zwangere moeders.
Deze heb ik gemaakt voor een collega voor oudste zoonlief, ze ging met zwangerschaps verlof en zoonlief vroeg of ik niet iets leuks wist... Nou dat wist ik wel en heb toen deze Meibaby voor haar gemaakt!
Het is een erg lief pakketje om te maken, ik heb er wat kraaltjes aan toegevoegd op de mutsrand en strikjes rond de polsjes en enkeltjes gemaakt. De oogjes horen dicht maar ik heb ze open gemaakt ;-)!

Een fijne dag!
Groetjes,
Corina

dinsdag 4 mei 2010

Lelietje-van-dalenIk heb ooit van mijn ouders lelietjes-van-dalen gekregen, stekjes van hun uit de tuin.
Ze doen het erg goed bij ons in de tuin en wandelen dan ook de hele border door, kunnen ze niet verder meer door de houten afscheiding dan wandelen ze met z’n allen links of recht om!
Dit jaar zijn ze ook weer met grote getale opgekomen en er zijn er heel wat weer “ verdwaald” ;-)
Na de bloei zal ik ze weer terug poten waar ze horen, ik heb vooraan in de border zomers altijd zomerbloeiers staan en die kunnen er nu niet meer tussen!
Dat maakt overigens niets uit, ik ben dol op deze lieve kleine witte klokjes en poot ze met liefde weer terug op hun plek, ik vind het alleen altijd zo wonderlijk, elk voorjaar zie je overal de puntjes weer opkomen op de meest rare plekken.


Vorig jaar heb ik een Lelietje- van –dalen popje gemaakt, het is een patroon van Ellen Soares.
Erg mooi en leuk om te maken, veel leuke details, en al die kleine klokjes. Het was een feestje om haar te maken!


De twee jongste kinderen hebben meivakantie en gisteren hebben we vanwege de regen, kasten uitgezocht, speelgoedkasten wel te verstaan….
Wat een speelgoed…..we hebben alles lekker uitgezocht, normaal doen we dit voor Koninginnedag maar ze wilde dit jaar niet op een kleedje zitten…. saai …. was hun commentaar ;-) Achteraf maar goed ook, de regen kwam met bakken uit de hemel!
Maar moeders is weer blij met een opgeruimde kast en weer wat ruimte, die gelijk door zoonlief werd opgevuld met zijn visspulletjes! Hij is dol op vissen maar wil liever dat zijn geliefde visspulletjes veilig in huis liggen dan in de schuur…zolang het niet naar vis ruikt :-( is het oké!

Vandaag schijnt hier de zon en willen ze gaan shoppen, ik moet natuurlijk mee, wat erg ;-)!
Sabina gaat ook mee, we hebben er zin in, we hebben alle tijd vandaag!

Jullie ook een fijne dag!
Groetjes,
Corina