donderdag 8 september 2016

Nieuw patroonbladen

 
 
 
Het is nu nog volop zomer maar de herfst komt er binnenkort aan. Zo mooi al die kleuren straks weer in de natuur. Binnen in huis gezellig met de kaarsjes aan, het wordt steeds eerder donker.
 
Het eerste patroonblad is de Uilen Herfst krans, een krans die je kunt ophangen aan de muur of deur maar ditmaal heb ik gekozen om hem op een standaard te maken. De beschrijving van de standaard staat ook op het patroon.

 

De uilen elfjes kijken belangstellend hoe het gaat met de uilen die in de boom zitten. Het jongste uilen elfje bungelt aan een boomtak om de uilen eens goed van dichtbij te bekijken. Heel voorzichtig vliegt een jong uiltje naar het kleine elfje toe. Reuze spannend natuurlijk, het uiltje gaat op de uitgestoken had van het elfje zitten. De uilen zijn de uilen elfjes die regelmatig naar ze komen kijken inmiddels wel gewend!

 


De krans bestaat uit een tak van vilt die rijkelijk is versierd met geborduurde hersft blaadjes. In het midden van de krans bengeld een klein uilen elfje met een klein uiltje in zijn hand.
 
Ik heb 2 kleuren hersftvilt genomen, zo heb je meer kleur in je tak, voor de elfjes heb ik wat donkerder sprookjesvilt genomen zodat het mooi kelurt met het groenen pakje wat ze aan hebben. deze kleur sprookjesvilt vind je ook tussen de blaadjes terug. Zo krijg je nog meer kleur in je boomtak.
 
 

Onderop de krans zitten 2 grote uilen en 1 kleintje, ze zijn gemaakt van 2 kleuren bruin sprookjesvilt.Het meisjes uilen elfje heeft een organza rokje aan een sprookjesvilt hesje en een diadem met pareltjes in haar haar.
Het middelste uilen elfje zit op zijn gemak bovenop de krans te kijken naar de uiltjes! Hij heeft net zoals het kleine uilen elfje een broek van herfst sprookjesvilt aan en een hoed gemaakt in de vorm van een uilenkop.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het tweede patroonblad is de 'Geboorte krans", deze krans is natuurlijk in allerlei kleuren te maken, ik heb heel klassiek gekozen voor een roze en een blauwe. Je kunt de naam BABY erop maken of de naam van het kindje als je die al weet. De naam moet dan niet al te lang zijn anders kom je niet echt uit met de letters als het meisje Annemarie heet bijvoorbeeld ;)

Erg leuk om te maken voor een aanstaand kleinkind, nichtje of neefje of voor je eigen kindje!


In het kleine wiegje ligt een baby rusteloos te trappelen totdat ze het hoofdje van haar zusje ziet. Al snel breekt er een brede glimlach door op haar gezicht. De peuter doet haar uiterste best om goed naar de baby te kunnen kijken. Staand op haar teentjes kan ze de baby precies zien! Al snel klink er een vrolijke schaterlach, mama komt al snel kijken waarom ze zo’n lol hebben.

 
 
Het wiegje is gemaakt van wit vilt met elastisch kant en geschulpte vilten randjes. Natuurlijk versierd met kraaltjes. Het hemeltje is gemaakt van organza en zit al bij het patroonblad. In het midden van het hemeltje bengeld een druppelvormig kristal. In het wiegje ligt de baby te kraaien naar haar zus, ze ligt onder een mooi versierd dekbedje met een kussentje onder haar hoofd.
De peuter staat op haar teentjes in haar pyama naar haar zusje te kijken met haar konijntje in haar hand.
 Op de krans zitten bloemen en nog 2 konijnen, allemaal van een verschillend formaat.

Nog even wat foto's van de blauwe versie van de Geboorte krans, hier met twee broetjes maar het kan ook met een baby broertje en een zus. Zelfs met een baby broer en 2 grote zussen of broertjes. je kan hiermee alle kanten op.

Je kunt de patronen "Uilen Herfst krans" en de "Geboorte krans bestellen door een mail naar Viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. de patroonbladen kost   4,95 p/st. excl. verzendkosten.
Bij het patroon van de Geboorte krans zit het organza lapje wat je nodig hebt voor het maken van het hemeltje er al bij!

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina

3 opmerkingen:

Corina zei

Heel mooi weer! Ik vind het altijd zo mooi om te zien hoe zorgvuldig en gedetailleerd jouw ontwerpen zijn!

Anoniem zei

wat ontzettend mooi de herfstkrans is prachtig en de geboortekransen zijn heel lief, zo knap gemaakt !

dubbel glas den haag zei

leuke poppen! Ik denk dat ze heel leuk in het raam staan!