maandag 14 maart 2011

Poppen cursus!


Zoals ik jullie al een tijdje geleden had geschreven was ik van plan een poppencursus te gaan volgen bij poppenatelier Ineke Gray. Gisteren was het dan zover en wat heb ik genoten, van 9 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds, een groot feest! Het begon al met het binnen komen in haar atelier in Amsterdam, mooie hoge vitrinekasten met haar gemaakte popjes en kleertjes, te mooi voor woorden om ze nu eens in het "echt" te zien. Ik ben echt verliefd op haar poppen, ze hebben zo’n mooie uistraling, zo lief en puur. Ze hebben ook van die lieve haartjes, ik was erg benieuwd hoe het allemaal in zijn werk ging en heb een hoop geleerd. Er waren nog 4 andere lieve cursisten, het was zo’n gezellige en leerzame dag! Ineke haar blog is echt de moeite waard om een (lang) kijkje op te nemen ;-)!


Romy verteld.....
"Wat hoorde ik daar voor een gegiechel en geknisper, na goed zoeken zag ik een bruine papieren tas op de grond staan die bewoog..... Voorzichtig liep ik er heen. Het gegiechel begon weer en ik hoorde “iemand” zachtjes zingen….. Zag ik het nou goed, zat daar een lief klein poppenkind in de tas?

Het popje had me gezien en begon voorzichtig uit de tas te klimmen, nieuwsgierig kwam ze een kijkje nemen boven uit de tas. Na een hoop gefriemel en gedoe was ze uit de tas gekropen en ging op de tas zitten om de boel eens rustig te kunnen bekijken.
  
  
Daarna kroop ze weer terug in de tas om snel haar knuffeltje te pakken en lachte lief naar me. Hallo, zei ze verlegen, ik was er natuurlijk als de kippen bij om het nieuwe poppenkind te begroeten zoals het hoort! Ze mocht zelfs gelijk met mijn loopeendje spelen, normaal wil ik dat liever niet maar dit poppenkind ziet er wel heel lief uit. Op mijn mooie stoel heeft ze ook nog even gezeten en daarna hebben we samen op het kleed gespeeld.


Ze heeft nog niet zulke mooie kleren als ik aan maar daar wordt geloof ik al hard aan gewerkt. We horen het knippen van een schaar en geratel van de naaimachine. Ik denk dat onze "poppenmoeder" nieuwe kleertjes voor haar aan het maken is...;-)"


Zoals jullie al hebben gelezen is het nieuwe poppenkind met open armen ontvangen en wat ben ik blij met haar. Ze was/is zo leuk om te maken, ik had nog tijd over gister en mocht nog schoentjes en een knuffeltje voor haar maken. Het ondergoed wat ze aanheeft heb ik bij Ineke gekocht, is het niet te lief!! Ineke maakt en verkoopt trouwens beeldige kleding voor deze popjes!

Nu nog een naam.....iemand suggesties?
Ik wilde haar Ineke noemen maar dat vonden ze hier in huis te gemakkelijk....zucht....;-)!

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina

36 opmerkingen:

't Knuffelpopje zei

Wat een schoonheid! Mooi hoor...

Roos of Suusje vind ik wel passen...

kralenqueen zei

Echt een mooi poppenmeisje heb je gemaakt zeg. En wat vind je van de naam Vera of Veerle?

Groetjes Rianne

Gerda Hartman zei

Ze is een plaatje. Ben ook een bewonderaarster van Ineke's poppen. Wat heerlijk dat je daar een cursus kon doen. Lijkt me fantastisch. Smaakt vast naar meer (lol). Ik weet niet waarom, maar ik dacht aan Fientje. Je komt vast met wat moois voor de dag.

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Wat een prachtige pop heb je gemaakt en ik geloof graag dat het een feestje is om zo'n cursus te volgen bij Ineke !
Namen geven daar ben ik niet zo goed in dus dat laat ik aan jezelf over maar ik ben wel heel erg benieuwd hoe groot ze is ?
Groet Thea

Esther zei

In 1 woord PRACHTIG kan me voorstellen dat het een feestje was, Knofje komt zo in mij op.(de sproetjes ontbreken alleen)Ben heel benieuwd hoe ze uiteindelijk gaat heten. Groetjes Esther.

madebyme zei

Prachtig! Ik vind het wel een Loesje of een Tess popje.

Liefs Melanie
ma-de-by-me.blogspot.com

Halinka zei

Hi,Corina:-)
Another 'bigger creation' of Yours.I love those bigger dolls of Yours.That one is also wonderful.You have given to the 'rag doll' lots of human features:childlike looks,demanour and mimics,weathery mood of colours.I love Your creations of this kind!
Hugs-Halinka-

kitty zei

Wat een mooie pop en ik vindt het een dotje dat lijkt me ook een mooie naam voor haar of rose vindt ik ook erg lief het moet wel een lieve naam zijn voor zo'n beauty

Liefs Kitty

~THEA~ zei

Hoi Corina,

Wat een dotje! Nou,dat zou ik ook meteen gedaan hebben! Als ik daar een workshop kon doen.Ik neem regelmatig een kijje bij haar!
Je weet dat ik die poppen prachtig vind, en ga er beslist aan beginnen!!!

Weet alleen niet wanneer!! Maar er is hoop!!
Ik ben nu ook dingen aan het doen die al heel lang in de planning zitten,dus wie weet!!
Dus je was zo snel,dat je er nog wat bij kon maken?? Je hebt ook al ervaring,toch!!

Dat scheelt denk ik ook een heleboel.

Ik ga stoppen, het word zo'n lang epistel!!!
Sorry!!

Ojaa...een naam.......RAFKE.....is dat wat?

Lieve groetjes Thea♥

Severine zei

Ze is heel lief geworden! Wat heerlijk zo'n dagje, he?
Groetjes Severine

Corina zei

Wat een schat van een pop zeg, super! Tja, namen.... daar ben ik altijd zo slecht in, ik was al blij dat ik namen voor onze fretten kon verzinnen!

Antonia zei

Kan me voorstellen dat je enorm genoten hebt Corina bij de poppencursus van Ineke. Prachtig popje heb je gemaakt, mijn dochter vindt haar een echte Fabienne! Fijne nieuwe week gewenst, groetjes Anja

Steven zei

Wat is ze prachtig!!!

Thea van Mourik zei

Hallo Corina. Je hebt een mooie pop gemaakt! Maar wat betreft een naam.....meestal geeft het kind voor wie de pop bedoelt is, de meest passende. En gek genoeg (of juist niet), een, die je als maakster van de pop zelf nooit zou hebben kunnen verzinnen. Zo 'doopten' mijn dochters destijds de poppen waar ze het meest mee gespeeld hebben, "Handje en Voetje". Tja, al zou je haar "Joop" noemen, wat maakt het uit joh.
Ze is mooi, en hier gaat vast een meiske(?) heel blij mee zijn. Groeten van Thea.

moeder zei

dochterlief wat een schatje supermooi ik zit in
Bergen N-Holland te kijken mooi weer en ik wist niet wat ik zag zo'n prachtige mooie pop,
wat een uitstraling!!! ik ben trots op je.

Groetjes liefs je moeder.

vilterietje zei

SCHAT-TIG!!!!

bikim zei

so cute and pretty!!!!!!!!!!!!
happy week,
Rosa

Gonny zei

Wauw, Wat een schatje. Wat dacht je van Elsje.
Ben benieuwd wat je voor naam kiest.

Hartelijke groet, Gonny

Ida zei

O, Corina wat heb jij een mooie pop gemaakt, de eerste naam die in mij opkwam was Rosalie!

susie zei

O Corina , wat een mooie pop heb jij gemaakt !!
Wat vind je van Floortje , als naam voor poppemie ?

Prettige week nog :)

Anoniem zei

Goedemorgen Corina, wat een mooi poppenkind heb je gemaakt. Toen ik haar zag dacht ik direct aan de naam Roos(je). Groetjes van Sonja (Eikenblaadje)

ditjes-datjes zei

Wat is ze mooi geworden en wat gaaf dat je een dag bij Ineke bent geweest.Het staat ook op mijn wensenlijstje om bij haar op cursus te gaan.Maar ik durf niet alleen te rijden in de grote stad tussen de metro's!Of is het goed te doen?Je zult wel overlopen van de leuke idee├źn nu.Geniet nog maar lekker na en veel plezier bij het maken van de kleertjes.Ik vind de naam pleun wel bij haar passen???
Groetjes,Ingrid

rianne zei

Oh Corina wat een mooie pop heb je weer gemaakt. Als ik geweten had dat jij ook ging had ik me ook aangemeld om een pop te komen maken. De poppen van Ineke zijn zo mooi. Ook ik ben een fan van haar en ja een naam??? Carmen vind ik goed bij Romy passen. Wat voor naam ze ook krijgt de pop is al mooi.
Liefs Rianne.

Mascha zei

Ach, wat is ze schattig.
De naam die bij mij als eerste naar binnen schoot was FENNA!
Groetjes Mascha

miriam zei

Wat een schattig poppenkind heel mooi gemaakt.

groetjes ♥ miriam

-::Maris::- zei

Ohh wat een mooi poppenkind en wat een lief gezichtje, grappig dat is de eerst pop(petje) van jouw hand die geen Corina-gezichtje heeft!
Ze is echt prachtig geworden en als ik haar zie dan vindt ik haar een echte Gaby :D

Groetjes Maris

Riet zei

Ohhh wowww Corina,wat een heerlijk verhaal,heb echt genoten.
Wat is ze SCHITTEREND zo lief,zo mooi,ben echt weg van haar.

Liefs Riet.xx

Elly-My Everyday Things zei

Wat is ze mooiiiii!!!!! Een echte Gracie (naast Romy (Schneider) past wel een mooie Grac(i)e (Kelly), of draaf ik nu door?????)
Ik ga gauw even je linkje bekijken, ben inmiddels reuze nieuwsgierig geworden!

gerda zei

wat is hij mooi geworden.

Groetjes gerda

brigitte zei

Wat een plaatje is ze zeg.
Heel heel mooi gemaakt.
Groetjes Brigitte

Barbara zei

Ze is prachtig, Corina! Ik heb ook ooit mijn eerste pop bij Ineke gemaakt en heb nog steeds fijne herinneringen aan die dag. Die pop zal ik ook nooit weg doen!
♥ Barbara ♥

Alice zei

Ohhhh! Ik vind haar geweldig! Vind je Lente geen mooie naam?

Over ons zei

Wat is ze mooi geworden.
Het is jammer dat ik niet veel kracht in de handen heb om de hoofdjes temaken, want dan had ik een nieuwe hobby.
Wat vindt je van vlinder of lente?

Groetjes marion

vrouw Hommel zei

Ik kijk ook altijd met zoveel bewondering naar de poppen van Ineke. Wat leuk dat je een curcus hebt gevolgd. Er gaan er vast meer volgen.
fijne zondag

Anna zei

hallo..wat leuk dat je volger geworden bent van mijn blog.

wat maak je mooie spullen, deze pop is ook geweldig, en heeft ze al een naam?
misschien Stien(tje)

groetjes Anna.

suzanne zei

Hallo, wat een leuke popjes.
Zijn ze ook te koop?