dinsdag 31 januari 2012

Sneeuwpoppenkrans!


Deze leuke sneeuwpoppenkrans heb ik eindelijk afgemaakt, hij ligt al een tijdje half af maar vanwege het “lenteweer” had ik niet echt het idee dat hij al aan de deur moest hangen. Maar met dit winterse weer mag hij toch echt niet meer half af liggen maar in volle glorie aan de deur hangen. Het is een erg leuk patroon om te maken met die vrolijke sneeuwpoppen.


“Sneeuwvlokken welkom” staat er op het bordje wat 1 van de sneeuwmannen in zijn handen houd! Het is een patroon van atelier Septemberspring en wat is hij leuk. Op het patroon staan 3 variaties op het patroon, je kan de sneeuwpoppen in en krans maken maar ook los voor op de seizoen tafel of gezellig met z’n drie├źn op een rijtje, heel erg leuk!


De mooie stofjes van de mutsen en de oorwarmers zaten bij het patroonblad, zo kan je gelijk aan de slag en het resultaat is erg grappig!


Ik heb wel een andere krans gebruikt, een collega poppenmaakster had de sneeuwpoppen ook in zo’n krans gezet. Ik was er zo weg van dat ik ook naarstig op zoek ben gegaan naar zo’n krans. Hier en daar heb ik wat kraaltjes en sneeuwvlokjes toegevoegd.

Nu maar hopen dat we snel kunnen schaatsen :)!

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina

woensdag 11 januari 2012

Nieuw patroonblad "Sneeuw klokjes"!Buiten is het nog niet echt winter geweest, de narcissen bloeien hier zelfs al in de berm. Maar de Sneeuwklokjes heb ik na goed speuren in onze tuin nog niet gezien, binnen in huis staan ze intussen al op een mooi dienblad J Een nieuw patroonblad “Sneeuw klokjes”, een lief trio die net zoals ik op zoek gaan naar de eerste sneeuwklokjes van het jaar.


Allereerst de moeder, ze heeft een rokje aan van organza met groene hartjes met een rokje van stof versierd met kraaltjes daaronder. Een sneeuwklokrokje versierd met kraaltjes en hartjes en een sneeuwklok hesje daarover heen. Een lentegroene bloes en grappig hoedje met een wit strikje en roezeltjes op haar hoofd maken het geheel af. Ze is hier druk bezig in haar tuintje om de bolletjes water te geven zodat de sneeuwklokjes sneller zullen bloeien.


Samen gaan ze hard aan het werk in hun tuintje!

 
Zoonlief heeft een organza rokje aan met een sneeuwklokrokje daar overheen versierd met kraaltjes en hartjes, een lentegroen jasje en een sneeuwklokje als hoedje op zijn hoofd. In zijn hand heeft hij een molentje, het is zijn mooiste stuk speelgoed. Als hij buiten gaan spelen neemt hij hem altijd mee. Hij helpt mama met het water geven van de bolletjes.
Kleine zus kijkt liever toe hoe mama en broer de bolletjes water geven, de gieter is nog te zwaar voor haar. Ze speelt liever met haar sneeuwklok knuffeltje en zit gezellig naast een sneeuwklokje.
Kleine zus heeft een sneeuwklokrokje aan met een lentegroen jasje en ook net als haar broer een sneeuwklokje als hoedje op haar blonde krullen.Broer en kleine zus zijn dol op elkaar en al snel zoekt broer zijn zusje op en geeft haar een knuffel en een kusje bovenop haar lieve bolletje.


 

Samen lopen ze naar mama, ze gaan gezellig met zijn allen wandelen in het bos, wie weet kunnen ze daar al bloeiende sneeuwklokjes vinden!

Het sneeuwklokje is gemaakt van vilt en staat ook op het patroonblad JEn daar gaan ze samen naar het bos, zullen ze de eerste sneeuwklokjes waar ze op hopen echt gaan vinden?Ik heb de "Sneeuw klokjes" samen op een mooi dienblad gezet  met wat lente bolletjes, ik vond ze erg leuk om te maken en geniet van dit lieve trio!

Er is niets leuker om samen met je kinderen op zoek te gaan naar de eerste sneeuwklokjes van het jaar. Vol verwachting loopt moeder met haar kinderen het bos in. De kleine sneeuwklokjes genieten zichtbaar van hun lente speurtocht.


Je kunt  het patroonblad “Sneeuw klokjes” bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. De patroonbladen zijn € 3,95 per stuk excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina


maandag 9 januari 2012

Winterliefde en winter uil!


Ik heb toch zo’n lief pakketje gemaakt van atelier Schattenvan de natuur, ik heb hem al een keer in het Handwerkatelier van Sari gemaakt als voorbeeld en daar foto’s genomen met mijn telefoon J! Deze staat nu als voorbeeld bij Sari in het atelier.
 
 


Je ziet nog een stukje van het atelier op de achtergrond. Ik heb het niet van de foto "afgeknipt" juist zo leuk om al die creaties en pakketjes te zien!


Deze heb ik voor mezelf gemaakt en er nog een zeehond bijgemaakt, zo lief.  Er zat voldoende wol in het pakket en wit vilt heb ik altijd wel in huis. De zeehond is erg leuk om te maken, je maakt de basis van vilt en prikt daar de mooie wol overheen die in het pakket zit. Samen met het jongetje met zijn kleding aan van twee soorten bont vormt het (vind ik) een aandoenlijk lief tafereeltje J! We zijn er hier allemal dol op, ze zitten gezellig op een dienblaadje met sneeuw en waxinelampjes.Deze grappige winter uil is ook een pakketje van Schatten van de natuur en woont bij Allysa op haar kamer. De uil zit op haar bedrand en heeft het erg naar zijn zin! Toen Allysa het pakketje zag wilde ze die heel graag op haar kamer, ze heeft turquoise kussens op haar bed en daar staat deze uil zo leuk bij. Hij is ook nog eens erg leuk om te maken met zijn vleugels van bont en een lief stofje eronder. Is het geen dotje! Ik heb twee foto's geplaatst, op de eerste met de oogleden van de uil zoals ik ze had vastgemaakt en op de tweede zoals het hoort......even de oogleden omgedraaid , waarschijnlijk de beschrijving niet goed gelezen, oeps J

Deze week komt er ook een nieuw patroonblad.....!

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina

maandag 2 januari 2012

Nieuwjaars wens en sterren feetjes!


Ik heb een wens voor jullie - en hen die jullie omringen
het aller beste voor het nieuwe jaar
geluk in grote en in kleine dingen
maar bovenal: gelukkig met elkaar!


Dit lieve feetje is een sterren feetje, voor de oplettende kijker, dit is inderdaad Bengeltje het engeltje maar dan in een andere samenstelling. Ze heeft een mooi ecru katoenen rokje aan met kleine sterretjes erop. I.p.v. bij Bengeltje zit het organza rokje nu onder het sterrenrokje. Ze heeft ook nog een kraagje gekregen van de sterrenstof, een sterrenstafje in haar hand en laarsjes van vilt.


 Een rotan hart in naturel kleur en de ster met parelkraaltjes versierd.


Ik heb er 4 gemaakt in totaal, mooi op de foto gezet tussen de buien door en wat bleek nou…ik was de vleugeltjes vergeten….. Daar kwam ik pas dagen later achter J


Ik heb meegedaan aan een swap op clubs, we maken dan voor elkaar een verrassing en dit keer was het thema “oud en nieuw”. Toen degene de foto plaatste kwam ik erachter dat de feetjes hun vleugels nog moesten krijgen. Bij de andere drie heb ik gelijk de vleugels erop genaaid, het feetje zonder vleugels had al heel wat wensjes vervuld bij haar nieuwe thuis, ze heeft haar vleugels dan ook waarschijnlijk niet nodig J

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina