zaterdag 20 november 2010

Herfst tafel!


Een paar weken geleden heb ik de pompoen tafel vervangen door een “echte “ herfst tafel. Een pompoentafel is natuurlijk ook voor de herfst maar past naar mijn mening beter bij Halloween. Na Halloween de pompoen popjes weer zorgvuldig ingepakt en weggelegd en de popjes voor de herfst tevoorschijn gehaald en uitgezocht wat ik op de side table wilde hebben.

Dit is het uiteindelijk geworden. In de halve maan staat “in het herfstige sprookjes bos” van atelier Sterre.Aan de zijkant hangt een klein beeldig groen popje van atelier Pop en Plank, ze heet Veronica maar is hier in huis omgedoopt tot Wieteke…Oudste zoon lief kwam binnen terwijl ik Veronica aan het maken was en zei hoogst verbaasd " Mam wat ben je nou aan het maken"??? Een popje voor een vriend van mij, een wietpopje!!!!!! Mijn verbazing had niet groter kunnen zijn, ik zat hem stomverbaasd aan te kijken, van waar heb je het over??
Kijk mam, legde hij uit, de blaadjes lijken net op een blaadje wiet alleen mist het een bladpunt aan de bovenkant. "Dat zijn haar vleugels lieverd" zei ik, het is elfje! We hebben zo gelachen en het popje heet hier nu voortaan Wieteke!!


Maar ik dwaal af.. Daaronder “de egeltjes” van “zoeken naar een slaapplaats” van atelier Septemberspring en de hertjes van een atelier waar ik niet zo snel op kom….


In het midden staat mijn herfst feetje met haar eekhoorns.


Helemaal rechts op de stronk twee bladermaatjes van atelier Pop en Plank, vinden jullie de rechter hoed niet dramatisch mooi!! Daar kun je zo het toneel mee op! Op de stronk staat een schattig uiltje van Ellen.


Drie waxine lichtjes en de lampjes in de halve maan verlichten ’s avond de herfst tafel, is het geen sprookje! Nog maar even van genieten, voor je het weet kan ik aan de kerst tafel beginnen

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

17 opmerkingen:

Rosana Sperotto zei

Belíssimo!! Parabéns! Grande abraço brasileiro

Gerda zei

Wat een schitterende tafel daar zou ik zeker nog wel even van willen genieten. Jammer dat deze seizoenen zoveel feestdag kent anders had die natuurlijk een paar weken geleden al gestaan en kwam de kerst er nu niet al aan zodat hij over een paar weken alweer plaats moet maken hiervoor.
Dat is altijd mijn mening de lente en zomer is naar mijn idee altijd langer in vilt land.

Groetjes gerda

vilterietje zei

corina, het idee met wieteke vind ik echt helemaal te gek! de tafel is weer prachtig! geniet er lekker van.lieve groet en tot...riet:)

Aritha Vermeulen zei

Wat ziet dat er sprookjesachtig uit!

rianne zei

Mooi is je herfsttafel en mooi is het verhaal dat je erbij schrijft. Zo heeft ieder zijn eigen idee van wat je maakt he? En ja je bladermaatje is prachtig, de stof van de jurk is ook zo mooi.
Groetjes Rianne.

kralenqueen zei

Wat ziet het er weer prachtig uit ! Echt alles klopt. Een hertje,eekhoorntje en een paar egeltjes,Zo mooi echt een sprookjes geheel.
Fijn weekend. groetjes Rianne

susie zei

Wat een schitterende opstelling met je mooie popjes Corina !
En met de theelichtjes lijkt het sprookjesachtig.

nog een fijn weekend , Susie

Esther zei

Wauw wat een mooie herfst tafel, ik ben benieuwd naar je kerst tafel, fijne avond. zondag, groetjes Esther.

Riet zei

Dit is echt een sprookje Corina,meis wat schitterend.
Al die mensje en die beestjes.
Het lijk wel echt,ongelofelijk,dat je zo iets heb en maakt.
Woorden schieten echt te kort hier voor.

Liefs Riet.

Corina zei

Prachtig geheel hoor! Lekker nog even van genieten voor het tijd wordt voor Kerst.

Mascha zei

Het ziet er prachtig uit.
Groetjes Mascha

angelina zei

Dat ziet er super gezellig uit!!!! Ik weet nog dat ik vorig jaar zo moest lachen om je verhaal van "Wieteke"..

Liefs Angelina

Barbara zei

Ziet er weer prachtig uit! Toevallig heb ik mijn tafel vanochtend opgeruimd, volgende week zondag is het alweer de eerste adventszondag en dan maak ik een start met mijn advents/kertstafel. Lieve groetjes, Barbara

Ellen zei

Wat een leuke herfsttafel!

Groetjes Ellen

brigitte zei

Wat een plaatje weer.
Vind de hertjes zo schattig.
Super mooi gemaakt.
Fijne avond groetjes Brigitte

jeanine zei

schitterend!! echt een plaatje! het Wieteke verhaal is niet afdwalen maar te grappig!! leuk dat er verhalen bestaan bij poppetjes!

Het ziet er ''sprookjesmooi'' uit!
liefs, Jeanine

moeder zei

Dochterlief het ziet er super mooi uit je
herfst tafel, schattige popjes enig gekleed
leuk verhaal over Wieteke

Hartelijke groeten je moeder.