donderdag 29 mei 2014

Nieuw patroonblad: de Zee Krans!

 
Een nieuw patroonblad, weer een krans (ik hou er toch zo van ;)) maar nu een zomer uitvoering, een onderwaterwereld. Ik heb er met heel veel plezier aan deze gewerkt! Weer wat nieuws geleerd, een visnet gemaakt met jute draad.
 
Een zeemeermin danst samen met haar vriendje het zeepaardje in het midden van de krans rond.
 De zeemeermin heeft een staart van licht turquoise vilt en een bolero en topje van donker turquoise vilt. Natuurlijk helemaal versierd met kleine borduurkraaltjes in licht en donker aqua. Op haar mooie lange haren zit een zeester. Op haar buik kun je haar navel zien zitten.

                                                 
 
 
Het zeepaardje is gemaakt van beige/bruin sprookjesvilt, versierd met roestkleurige en champagnekleurige borduurkraaltjes.
  
 
 Aan de bovenkant van de krans zitten drie tekstborden, deze zijn gemaakt van vilt en jute. De letters zitten erop vast genaaid met licht aqua borduurkraaltjes. Ik heb het woord SEA gemaakt maar als je liever ZEE wil kan dat ook. Alle letters staan op het patroonblad. Boven de letterborden zitten drie zee anemonen, boven de middelste zwemt net een visje voorbij.Aan de linkerkant van de krans zwemmen twee Nemo visjes, ze zitten tussen hun anemoon. De Nemo's zijn gemaakt van zacht oranje sprookjesvilt. De grote anemoon is bij de toppen versierd met goudkleurige glaskraaltjes. Aan de voet van de grote anemoon zitten kleine anemonen in verschillende kleuren. Er ligt ook een zeester, deze is gemaakt van zandkleurig sprookjesvilt met borduurkraaltjes.
 
 
 


 
Aan de andere kant zwemmen twee visjes rustig rond, ze zijn vast op zoek naar hun vriendje die bovenop de krans zwemt :) Ze zijn gemaakt van beige vilt. Onder de visjes zitten net zoals bij de ander kant allerlei gekleurde anemonen maar hier liggen twee zeesterren tussen.


Nog even het totaal plaatje, achter de krans zit een visnet, deze is gemaakt van jute draad.
de krans is gewikkeld met wol met daarover heen 2 wikkelingen van jute touw. Je zou hier ook stok vilt of ander touw voor kunnen gebruiken.

Omdat hier waarschijnlijk wat moeilijker aan is te komen kun je een zakje met het benodigde gevlochten jute touw (5,25m) en jute draad (11m) erbij bestellen. Het jute draad van is ook los te bestellen. Vermeld bij je bestelling welke je precies wilt hebben!

Je kunt het patroonblad “Zee Krans” bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen.
Het patroonblad is € 4,95 p/st excl. verzendkosten.
Het benodigd jute touw en jute draad per zakje € 2,75 
Het jute draad los € 0,55
 
Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina 6 opmerkingen:

zonnekindpop zei

Prachtig!
Groetjes Hendrika

Anoniem zei

Wat is ie weer onwijs leuk!
Ik ben gek op zee taferelen voor de zomer...

groetjes Els

Barbara zei

Lang geleden dat we iets van je hoorden, maar nu zie ik wat het resultaat is, mooi, hoor!

Knutselpret zei

ja ik vind hem ook erg mooi !!!!

jeanet zei

Hoooooiiii Corina, elke keer weer denk ik "dit valt niet te overtreffen zo leuk!"Maarrr dan kom je met weer iets nieuws en valt mijn mond open van verwondering! Zo lief en of leuk zijn de details!Groejtes Smoek

Anoniem zei

Dochterlief.

Schitterend !!!
Prachtig gemaakt het ziet er enig uit echt super liefs je moeder xxx