donderdag 27 oktober 2016

Sterren engeltjes!


Op de valreep voor de Kreadoe nog een lief Kerst patroon, tenminste wij vinden ze hier aandoenlijk lief ;)
3 kleine sterren engeltjes staan of zitten op een ster die om een bol heen vast zit. Bovenop de sterren bol zit een waxinelichtje met een batterij erin, wel zo veilig!

Drie lieve kleine “Sterren engeltjes” spelen samen rondom een grote ster. In de ene hand houden ze een sterrenstafje vast. Het sterretje is versierd met kleine kraaltjes en in het midden zit een zilveren ster. In de andere hand houden ze voorzichtig een klein kaarsje vast. Vanavond mogen ze hun eigen kaarsjes aan doen. Wat zal het mooi staan als alle lichtjes branden!
 


 
Op de bovenstaande foto's kun je het waxinelichtje wat beter zien, mooi kant met kleine kraaltjes versieren het lichtje. Om het lichtje zit een ster, deze is versierd met zilverdraad en parelkraaltjes.
 De drie kleine engeltjes hebben een ecru katoenen rokje aan met een lief glazend stipje. De rok en het jasje zijn versierd met kleine kraaltjes. In de ene hand houden ze een sterrenstafje vast en in de andere hand  een klein kaarsje die je zelf kunt maken van witte bijenwas. Het kroontje op hun hoofd is van hetzelfde kant gemaakt als het waxinelichtje.


 

 

Nog even een foto van bovenaf, zo kun je goed de vorm zien van het geheel. De grote ster die om de bol zit is ook versierd met zilverdraad en parel kraaltjes.
Je kunt de Sterrenbol op verschillende manieren neer zetten, hierboven 2 foto's van een andere onderkant die je kunt gebruiken.
Een betonnen hartje (Action) waar je een gat in boort zodat het stokje van de sterrenbol er goed in past.
Een houten ijskristal (Action) of een andere vorm welke je leuk vindt. Boor daar een gat in zodat je het geheel erin kunt zetten.
De bol kun je ook op een kaarsenstandaard zetten of een mooi glazen vaasje. Alles is mogelijk!Zelf heb ik bij de Xenos een stolp gekocht met een lichtjes snoer erin. Dat leek mij wel leuk om als onderkant te gebruiken bij de Sterren engeltjes. 


Het glazen stolpje kon ik niet bij dit ontwerp gebruiken maar heeft een andere bestemming gekregen. De houten onderkant van de stolp heb ik met krijtverf wit gemaakt. De rest van de beschrijving staat op het patroonblad!


Omdat het altijd moeilijk is om hetzelfde kant en stof erbij te zoeken heb ik ditmaal zolang de voorraad strekt het kant en de stof bij het patroon gedaan! Er zitten 3 lapjes stof in voor de rokjes en kant voor de 3 kroontjes en het waxinelichtje! Daardoor is het patroon wat duurder dan normaal, wil je het zonder stof of kant dan kan dat ook! 

Je kunt het patroon : Sterren engeltjes" bestellen door een mail naar Viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. De patroonbladen kost   5.95 p/st. excl. verzendkosten.

Gezellige dag vandaag!
Hartelijke groetjes,
Corina
4 opmerkingen:

Thea zei

Prachtig!!

Vooral het kroontje is super mooi geworden!!
Ik wist niet dat jij nog een blog had.

Groetjes Thea♥

Atelier Nanaya zei

Heel erg mooi!
Groetjes,
Ilona

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Prachtig ontwerp !

Groet Thea

Eline zei

Wat een mooie schattige engeltjes, zo mooi uitgewerkt met al die kleine details