donderdag 19 september 2019

Vliegenzwam krans nieuw patroon


Het is weer eens tijd voor een leuke krans voor op tafel! Deze Vliegenzwam krans is wat kleiner dan de Herfst tafel krans. Die heeft een basis van een strokrans, deze krans heeft als basis een styropor krans van 20cm doorsnee.
Op de krans zitten drie lieve vliegenzwam elfjes, een jongen en twee meisjes. Parmantig zitten ze op de krans met hun mooie vliegenzwam hoedjes op. Hun kleertjes zijn rijkelijk versier met witte stippen met een klein borduurkraaltjes erop.

Op de krans zitten drie boomstammetjes, in het boomstammetje zit een klein lichtje. Deze kun je naar wens aan of uit zetten.Hiervoor gebruik je een candlebag lampje die zijn wat kleiner van formaat of je gebruikt een led waxinelichtje. Beide mogelijkheden staan op het patroonblad. Om het boomstammetje zitten geborduurde herfstblaadjes en groepjes varens met kleine paddenstoelen. Bij elk van de boomstammetjes zit een ander klein diertje, een egel, een eekhoorn en een uiltje.


De krans was klaar dacht ik totdat ik de Action inloop en daar een vaas ziet staan die wel erg leuk zou staan in de krans. Even verderop vond ik lichtjes met een jute touw erom heen gewikkeld. In de winkel zag ik het al helemaal voor me en heb de vaas en touw meegenomen, snel naar huis en verder maar weer. Intussen was het patroon voor de krans al klaar....
De vaas staat in de Vliegenzwam krans met de lichtjes en het jute touw erin. Op het touw zitten geborduurde herfstblaadjes en een klein spinnetje. De lichtjes kunnen natuurlijk ook aan en dat staat zo gezellig! 
Een mooie versierde vliegenzwam hoed zit op de bovenkant van de vaas. De grote stippen zijn rondom versierd met witte borduurkraaltjes.De paddenstoel hoed vanaf de bovenkant gezien.Dit is het totaal plaatje van de krans met de vaas en aanverwante artikelen ;)

Eigenlijk wilde ik alleen de krans als patroon uitbrengen en de vaas als een extra workshop geven bij Sari. De dames van de workshop gaven het advies om de patronen samen te voegen en het als 1 patroon te verkopen omdat het zo'n leuk geheel is.

Bij de Action heb ik geprobeerd om de vazen te bestellen. Dat kon eerst wel maar daarna ineens niet meer. Maar niet getreurd, er zijn zat vazen die er wel in passen en het zoeken naar zo'n vaas is op zich al leuk ;) Kijk eens in je kast tussen de vazen, wie weet staat de geschikte vaas al voor je klaar ;)De lichtjes zijn wat kleiner dan de gewone waxine lichtjes 2,5 cm doornee. Deze lichtjes zijn waterproof en te koop bij candlebag of bij de Intratuin! Je kunt ook de normale maat gebruiken die overal verkrijgbaar zijn. Ik maak een aanpassing bij het patroon zodat je ook de normale maat van een led waxinelichtje kunt gebruiken.


Het patroon van de Vliegenzwam krans is te bestellen door een mail te sturen naar Viltcreatiescorina@gmail.com. Deze patronen zijn samen gebundeld tot 1 patroon, samen zijn ze € 7,95.

Fijne dag,
Hartelijke groet,
Corina

2 opmerkingen:

Radka zei

It makes me smile - so sweet :-)
xx

Unknown zei

Wat een ontzettend leuk project.
Lijkt me super om te maken.