vrijdag 30 april 2010

Narcis!


Pff net op tijd af, ik had dit leuke narcis popje van de week in de tuin gemaakt. Deze narcis komt uit het boekje van Mieke Stender, een heel jaar rond. Voor elke maand staat er een patroon in van een bloemenkind, deze maand is het de narcis.


Ik had me ten slotte voorgenomen om de maandpopjes dit jaar allemaal te gaan maken. Het zijn leuke popjes om te maken en ik ben benieuwd hoe ze er uiteindelijk allemaal uit gaan zien ;-)!
Ik heb dezelfde kleuren vilt genomen als van de Narcis prinses, daar had ik nog genoeg vilt van over en dat kwam nu weer goed van pas. Het is sprookjesvilt maar dat is niet duidelijk op de foto te zien. Ik heb haar aan de voorkant van haar jurk wat kralenrozetjes gegeven, het stond anders een beetje kaal vond ik.


 De foto’s kon ik natuurlijk ook gelijk in de tuin maken, ze staat hier op een klein dienblaadje met een waxine lichtje. Ze staat nu op een tafeltje binnen met tulpen in dezelfde kleur geel, de narcissen kon ik niet meer vinden helaas!

We hebben vandaag een heerlijke dag gehad, vanmorgen regende het en een paraplu bood uitkomst maar vanmiddag was het gewoon heerlijk weer!
Met Sabina gaat het ook steeds beter, ze is vanmiddag nog even met ons mee geweest! Ze heeft loopgips zodat ze wat mobieler is en letterlijk wat beter uit de voeten kan ;-))

Fijne avond!
Groetjes,
Corina

woensdag 28 april 2010

Koninginnedag krans!


 Vorig jaar heb ik de koningskinderen van atelier Pipilotta gemaakt, een erg leuk pakketje om te maken, i.p.v. een vlaggetje heb ik ze een rood/wit/blauw strikje gegeven op hun jasje. Toen ik ze gemaakt had zat ik te denken wat ik er nog meer bij zou kunnen maken, de kroon is erg leuk maar het kon nog leuker!


Ik ben aan de slag gegaan met oud Hollandse spelletjes en daar popjes bij gemaakt, de een loopt op blikken, de ander op stelten. Een popje met een diabolo, en een hoepel of een springtouw! Ik heb ze allemaal wassen schoentjes gegeven zo blijven ze ook wat beter op de krans staan.
Samen heb ik ze op een krans gezet en de koningskinderen op een bergje van mos.Vorig jaar had ik de oranje geprikte bloemen op de krans zelf tussen de spelende kinderen gezet maar dit jaar heb ik het anders gedaan. De geprikte oranje bloemen liggen nu op het bergje bij de koningskinderen en tussen de spelende kinderen heb ik rood/wit/blauwe strikjes geplaatst.
Ik vond het weer erg leuk om ze tevoorschijn te halen en de krans weer vorm te geven, vorig jaar had ik alles van de krans gehaald en netjes in een doosje opgeborgen. Het neemt zo minder plaats in en het is natuurlijk leuk om de krans weer opnieuw te maken. Ik merk dat ik het dan toch weer net iets anders doe!
Ik zit me net te bedenken dat hij ook wel als hoed zou kunnen dienen ;-)! Ik zou toch wel erg opvallen 30 april ;-)!Ik ben klaar voor Koninginnedag!
De kinderen gaan dit jaar niet met een kleedje spulletjes verkopen dus we kunnen zelf naar de vrijmarkt! Even heerlijk struinen langs alle kraampjes en kleedjes.
Ik vind het altijd erg leuk en de sfeer is zo gezellig. Al die kinderen die op een kleedje zitten en je met vragende oogjes aankijken, of die een instrument bespelen of zingen, zo lief!Allemaal een hele fijne Koninginnedag vrijdag!
Groetjes,
Corina

maandag 26 april 2010

Lentekar!De laatste van de 3 nieuwe pakketjes van Atelier Schatten van de natuur heb ik gemaakt, de lentekar!
Het heeft wat langer geduurd dan normaal maar het lukte me niet om veel te handwerken de afgelopen week. Met mooi weer vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Even lekker in het zonnetje te zitten met een boek of nog beter ;-) lekker een eindje te gaan fietsen.


De lente kar vind ik zelf een erg lief aandoenlijk ontwerp, het kleine jongetje die zijn armpjes lieflijk om zijn hond heeft geslagen. Ze zitten samen zo schattig in de bolderkar. Het heeft een hoog Aah gehalte hier in huis ;-)! Erg leuk en divers om te maken, er zit lekker veel festonneerwerk in de bolderkar.
Je zag het ontwerp groeien, eerst heb ik het jongetje gemaakt toen de hond en als laatste de bolderkar.


Ze staan nu nog even samen allemaal bij elkaar, de bloesemboom de lenteschommel en de lentekar! Deze lentekar heb ik voor Esther gemaakt (vandaar dat het jongetje geen neusje heeft ;-)) Ik maak bijna altijd een neusje in een hoofdje.

 

Ik ga de lentekar ook voor mezelf maken maar het narcispopje voor de maand april ga ik eerst maken.
Ik wil alle popjes uit het boekje ‘ een heel jaar rond’ maken en april is bijna voorbij.
Het vilt heb ik al uitgezocht en het patroon geknipt, ik kan zo aan de slag ;-)!


Fijne dag!
Groetjes,
Corina

zaterdag 24 april 2010

Meidje het bijtje!Je ziet en hoort ze alweer vliegen toen ik gistermiddag lekker even in het zonnetje zat, de bijen.
Meidje het bijtje is een pakketje van Ellen Soares, een aanrader om te maken.
Haar jurk en broekje zijn van velours gemaakt. Erg leuk om ook een keer met een wat dikkere stof te werken dan vilt of zijde, ik dacht eerst dat het allemaal te propperig zou worden maar dat viel erg mee. Ik heb Meidje alleen andere haartjes gegeven, rode krulletjeswol, het staat zo lekker eigenwijs vind ik met die staartjes in haar haar!


Het zou vandaag en morgen stralend weer worden en daar gaan we lekker van genieten! Ik ben nog steeds bezig met de lentekar en hoop hem vanmiddag of anders morgen in het zonnetje (lekker buiten ;-)) af te krijgen.

Fijn zonnig weekend!
Groetjes,
Corina

woensdag 21 april 2010

In de theetuin!


Dit leuke tafereeltje is van atelier Sterre en heet ‘in de theetuin’.
Het is een patroonboekje zodat je zelf als je dat leuk vind kan veranderen, ik heb aardig het patroon gevolgd op het prieeltje na. Ik heb het prieeltje versierd met bladjes en bloemen om de deuropening heen en op de vensterbankjes potjes met bloemen gezet.

Het is een erg leuk patroon om te maken. Dit tafereeltje heb ik een paar jaar geleden gemaakt en heb ik verkocht, gelukkig heb ik de foto’s nog ;-)
Zo’n mooi patroon met het prieeltje, de bankjes waar de (thee)tantes Willemijn en Sophie op zitten en de kleine Rosalie die voor het tafeltje zit. Op het tafeltje staan de taart en de koekjes, het was zo leuk om alles te maken.


Ik ben bezig nu met de lentekar van Atelier Schatten van de natuur, morgen hoop ik er verder mee te gaan.
Het gaat allemaal niet zoals ik wil de laatste week.
De bloesemboom was sneller klaar dan ik dacht maar dat is zo’n lekker patroon om af en toe een bloesem tussendoor te doen. Daar hoef je ook niet bij na te denken.
Het jongetje van de Lentekar is af en de kop van de hond, de rest ligt al geknipt dus in principe kan ik zo weer aan de slag! Het is zo'n lief pakketje!

Met Sabina gaat het steeds beter, ze heeft nu loopgips en gaat heel voorzichtig haar gang in huis. Heerlijk om haat wat mobieler te zien, zeker voor haar zelf!

Het beloven mooie dagen te worden dit weekend!
Heerlijk met een zonnetje in de tuin!

Fijne dagen!
Groetjes Corina

maandag 19 april 2010

Bloesem maan!


Eindelijk weer eens een blogje van mijn kant, ik heb de ‘maan’ veranderd in de bloesem maan, de bloesemfee en de bloesemdans staan erin. Ik heb nog wat extra bloesems gemaakt in verschillende grote en die op de ‘maan’ vastgezet.
Op de sidetable staat aan de andere kant de bloesemboom en het sneeuwklokfeetje in het midden met nog wat andere sneeuwklokjes. Een heerlijk lente tafel!


Wat een heerlijk weer van het weekend, hebben jullie er ook zo van genoten?
Wij in ieder geval wel, vrijdag heb ik met de hoge druk spuit de tegels van de achtertuin schoongemaakt. Het knapt altijd weer zo lekker op en dan kan ik ook weer rustig buiten zitten…
Zaterdagochtend hier en daar de snoeischaar erin gezet, onkruid gewied en genoten van alles wat weer opkomt en gaat bloeien.
De gebroken hartjes wit en roze staan al voorzichtig in bloei. De witte is al verder dan de roze, zulke mooie bloemen vind ik dat.
De sprietjes van de lelietjes van dalen komen ook overal weer op, ook op plekken waar ze niet horen te zijn ;-). Na de bloei maar verzetten, je kan zelfs de bloemknoppen al aan de sprietjes zien zitten.
Ik kan me soms zo verwonderen om al die planten die na hun winterslaap weer boven de grond komen en sommige in een rap tempo, je ziet ze bijna groeien…


Zaterdag middag zijn we naar de ‘Sound of Music’ geweest, echt zo prachtig ontroerend mooi, we hadden 4 kaarten gewonnen en hebben dubbel genoten!
Voor de rest hebben we lekker genoten van het zonnetje en zondag zelfs gebarbequed voor het eerst dit jaar, heerlijk!

Ik heb weinig gehandwerkt dit weekend, wel twee skeletje gemaakt voor de lentekar alle onderdelen uitgeknipt, vandaag mag ik er mee verder.
De dagen gaan toch wel anders zo met Sabina thuis, gezellig maar er komt weinig uit mijn handen. Het gaat overigens goed met haar, vanmiddag gaat het gips er weer af en worden de hechtingen verwijderend.
De chirurg komt het even bekijken en daarna weer voor 4 weken gips.

De zon schijnt lekker vandaag!
Fijne dag!
Groetjes,
Corina

dinsdag 13 april 2010

Bloesemboom!


Mijn bloesemboom is af en ik ben er zo blij mee! Hij staat prachtig op de side table!
En zo leuk om te maken, echt een aanrader, ik vind het zelfs jammer dat hij klaar is….;-))
Ik had eerst de boom zelf gemaakt, gewoon lekker met een dienblad op de bank de takken gewikkeld met de wol. Daarna alles nat gevild en de boom in elkaar gezet. De bloesems heb ik op een avond allemaal geknipt en de blaadjes als ik ze nodig had met het maken van de bloesems.
Ik had de eerste keer toen ik het patroon las, oef…dat zijn er wel heel veel!!
Maar als ik nu terug kijk valt het eigenlijk reuze mee!


De geknipte bloesems lagen op een dienblad klaar om geregen te worden en dan kon ik als ik even tijd had er een paar tussendoor doen, echt verslavend leuk….;-0
Je zag de boom vorderen, hij werd steeds mooier, wel topzwaar en ik heb bovenin aan de stam nog een afbinddraad gebonden en de boel even stevig samengebonden. Weer omwikkeld met de bruine wol zodat je er nu niets van ziet. ze zitten nu prima!
Ik heb denk ik de stam aan de bovenkant waarschijnlijk niet hard genoeg door gevilt.


De lenteschommel is ook nieuw nu met een neusje en bruine ogen, de eerste was voor Esther. De lenteschommels heb ik tegelijkertijd gemaakt, dat vind ik prettiger werken dan één voor één.


Met Sabina gaat het steeds beter, ze is zelfs alweer aan wat schoolwerk begonnen.
Met de laptop op de bank, been omhoog op de tafel, dat werkt toch wel prettig en gezellig ;-))!

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

zaterdag 10 april 2010

Hieper de piep!Morgen ben ik jarig en wordt 44 jaar.
Een mooi dubbel getal, net zoals de andere dames uit ons gezin, Allysa 11, Sabina 22 en ik 44 jaar. Hoe krijgen we het voor elkaar! Morgen komt er niet veel visite omdat ik het vorige week samen met Sabina bij mijn broer en schoonzus heb gevierd die toen ook hun verjaardag vierden.
Vandaag ben ik al verwend met mooie bossen bloemen, daar ben ik zo blij mee, ik ben gek op bloemen!


Vanmiddag heb ik ook wat trosjes bloesems aan de bloesemboom gemaakt, echt een heerlijk werkje om te doen, lekker ontspannend.
Ik ben er nog lang niet maar het begin is er ;-)!


Met Sabina gaat het steeds beter, ze is aan het minderen met de “zware“ medicijnen en dat gaat goed. Kind blij, moeders blij : ))
Fijn weekend!
Groetjes,
 Corina

vrijdag 9 april 2010

Lente schommel!Dit schattige meisje op haar schommel is de Lenteschommel van Atelier Schatten van de natuur. Zo leuk met haar hoedje en haar groen gestippelde broekje en de druiventak als schommeltje!
Ik ben er zo weg van, eigenlijk van de hele serie, de lenteschommel, lentekar en natuurlijk de Bloesemboom.
De lenteschommel hangt nu nog in een kale boom maar er moeten nog heel veel blaadjes en bloempjes in gemaakt worden. Je kunt er al een paar zien aan de bovenkant van het schommeltje, zo moet de hele boom vol komen. Ik ben zo benieuwd, hoe de boom uiteindelijk gaat worden!

Ik ga flink tussendoor aan de knip en maak zo af en toe een aantal trosjes bloemen met blaadjes er aan vast!
Eigenlijk is de boom in alle seizoenen te maken, ik zie hem nu kaal en hij is al mooi maar wat dacht je van herfstbladeren en dan een aantal aan de voet van de boom met egeltjes eronder verstopt….oké ik draaf een beetje door, het is net lente ;-))
Maar er zijn heel wat mogelijkheden met deze boom, ik zag er een beetje tegen op maar het was erg leuk en ontspannend om te doen. De takken zijn omwikkeld met wol en daarna gevild met olijfzeep een heerlijk werkje om te doen.
Je kunt de blaadjes en bloesems van naaldvilt vilten. Dat is een lap bewerkte wol die je kunt natvilten i.p.v. eerst de merino wol uitleggen en dan vilten. Je slaat zo een stapje over en op deze manier kan iedereen het die het een keer wil proberen makkelijk doen. Aan de voet van de boom zie je gras en dat is ook natgevilt van een lap naaldvilt!


Sabina was erg blij met alle reacties die ik aan haar heb voorgelezen, ze moest er zelfs om lachen ;-))
De pijn is er nog maar ze kan er nu mee omgaan en het is uit te houden gelukkig!
We gaan de goede kant op!!!


Fijne dag!
Groetjes,
Corina

donderdag 8 april 2010

Operatie!De operatie van Sabina is achter de rug en we hebben allemaal vannacht in ieder geval weer geslapen…

Ze is dinsdag geopereerd aan haar enkel, een enkelband reconstructie met een donor pees. Achteraf was die pees echt nodig, haar eigen pees was niet meer te vinden in haar enkel. Ze kwam opgewekt de o.k. uit want ze had mee mogen kijken met de operatie op een tft scherm en dat vond ze erg interessant!

’s Avonds mocht ze weer mee naar huis en begon de pijn op te spelen, om 3 uur in de nacht hebben we het ziekenhuis gebeld omdat ze het niet meer hield van de pijn, we mochten komen en daar heeft ze een injectie gekregen zodat de pijn wat minder zou worden. Haar gips spalk is ook opengeknipt aan de voorkant om te kijken of het allemaal wel goed zat.
Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat dat zeer pijnlijk was….
Al met al hebben ze ons goede medicatie mee gegeven die nu wel helpt en Sabina de pijn redelijk onder controle kan houden.

Dinsdag waren we naar huis gestuurd met een paracetamolletje en als ze het echt niet kon uithouden een diclofenac (op aandringen van onze kant), die werkte helaas niet genoeg bij haar.
Ze heeft nu medicijnen waarbij ze in hogere sferen beland en dat vind deze moeder een stuk beter dan een kind wat lijd onder de pijn. Ze is absoluut geen aansteller en nu hield ze het niet meer!!
Pfff wat een dagen….het arme kind…niets erger dan je kind pijn te zien lijden waarbij je haar niet kan helpen…

Woensdag belde de eerste hulp arts dat we nog even moesten langskomen bij de orthopedie en de gipskamer i.v.m. nieuw gips…..ik zag het drama al voor me....
Het gips eraf, dat is heel pijnlijk en dan weer in gipsen…maar dat was “gelukkig” een communicatie foutje……!!

’s Middags hebben we toch nog een beetje kunnen genieten van het stralende weer en heb ik onder af en toe kijkend naar een slapende pijnloze Sabina heerlijk in de tuin vertoefd….
Ze slaapt nu nog en ik hoop voor haar dat het vandaag een stuk beter zal gaan, erger kan tenslotte bijna niet!

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

maandag 5 april 2010

Narcis peuter!


De Narcis peuter van atelier Pop en plank heb ik vanmorgen afgemaakt. Een erg leuk pakketje om te maken. Het vilt van pop en plank wat in de pakketten zit vind ik altijd zo mooi en de kleur van de narcissen is zo goed benaderd!
De narcis peuter heeft een kuikentje onder zijn arm, die moest je zelfvilten. Erg leuk om te doen en nog een beetje paasachtig vind ik ;-)! Hij heeft een tasje op zijn buik en een narcis bloem in zijn hand.Hij staat nu gezellig bij de narcissen in de mand en heeft het vast naar zijn zin ;-)!!
Alle feestelijkheden zijn nu weer voorbij en we gaan weer over tot de orde van de dag. De kids willen lekker thuisblijven en rustig aan doen….vindt ik helemaal niet erg!
Ik wil vanmiddag gaan beginnen aan de Lente schommel van Atelier Schatten van de Natuur, zo’n verschrikkelijk leuk pakketje!! Ik heb er zin in, de laatste dagen heb ik tot vanmorgen niet veel met vilt gedaan. Wel wat bedacht en getekend maar dat is op papier en na een paar dagen gaat het toch weer kriebelen en MOET ik weer beginnen met naald en draad….erg hè zo’n vilt virus ;-))

Fijne dag!
Groetjes,
Corina

zondag 4 april 2010

Eerste paasdag!

Hiep hiep hoera, onze oudste dochter Sabina is vandaag jarig, ze is 22 jaar geworden.
Ik heb het vast al een keer verteld maar ze is een schat van een meid, in haar laatste jaar verloskunde en a.s. dinsdag word ze aan haar enkel geopereerd...dat is natuurlijk een stuk minder maar ze slaat zich er wel doorheen de kanjer!


Maar vandaag geen zorgen voor de dag van morgen!!
We hebben hier nu feest en ik wilde jullie allemaal hele fijne gezellige paasdagen toewensen!

Groetjes,
Corina

donderdag 1 april 2010

Nieuwe patroonbladen!


Ik voelde me de laatste weken net Tante Til uit de familie Knots, kennen  jullie die nog??
Te leuk voor woorden! Ik heb daar ‘vroeger’ graag naar gekeken.
Tante Til schilderde altijd alles in het roze en jullie voelen hem al aankomen…..mijn nieuwe ontwerpen zijn allemaal roze…. Een kloddertje roze hier een kloddertje roze daar! Maar hier geen klodders verf maar roze vilt, zijde en organza ;-).


Vinden jullie de kersen bloesems ook zo mooi, hier bij ons in het parkje staan er een aantal en ze zijn zo mooi als ze bloeien, Het zijn van die dubbele grote roze bloemen. In trossen hangen ze aan de takken, echt een prachtig gezicht! Ik ben gisteren nog even gaan kijken en vond een afgebroken tak op de grond, die heb ik mee naar huis genomen. Ik hoop dat de tak uitkomt in een vaas en anders heb ik er nu de lol van …;-) Geïnspireerd door deze mooie bloemen heb ik de eerste twee patroonbladen gemaakt.

Het eerste patroonblad is het Bloesem feetje,


Het bloesem feetje heeft een roze zijden rok aan met bloesems op de zoom en een kransje van bloesems in haar haar!
In haar hand heeft ze een bloesem staf met drie kleine zilveren belletjes, daarmee ontwaakt ze de bloesems uit hun winterslaap en zorgt zo voor een overweldigende bloei!Het tweede patroonblad is de Bloesem dans.De bloesemelfjes hebben hun dansschoentjes aangetrokken, elk voorjaar dansen ze samen als de bloesems beginnen te bloeien.


Deze twee dansende elfjes hebben een rokje van zijde en een rokje van organza, het lijkt net een tutu. Ik heb ze daarom balletschoentjes aangegeven. Je kunt ze op allerlei manieren neerzetten op de seizoenstafel of een leuk dienblad, samen met het Bloesemfeetje is het een leuk tafereeltje.Het derde patroonblad is de Valentijn hanger.


Deze heb ik al gemaakt voor Valentijn maar toen heb ik de popjes en de hartjes van zelfgevilt vilt gemaakt.
Aangezien niet iedereen dit wil of kan heb ik ze opnieuw gemaakt maar nu met gewoon vilt en in andere kleurtjes. Allysa haar favoriete kleur: roze, ze wil geen roze kleren meer ( ze is tenslotte bijna 11 ;-)) maar roze accessoires vind ze nog wel erg leuk.
Dit patroonblad heb ik op verzoek gemaakt, er zijn dames die hem erg leuk vinden voor op de meisjeskamer. Leuk zulke verzoekjes!!
De Valentijn elfjes bungelen vrolijk aan de hartjes hanger. Ze zorgen voor liefde en vriendschap voor een ieder die het nodig heeft.

Je kunt de patroonbladen bestellen door een mail te sturen naar viltcreatiescorina@gmail.com


De patroonbladen zijn € 3.95 per stuk excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Groetjes,
Corina