donderdag 4 april 2013

Nieuw patroonblad: “ De duiventil”


 
Het warme weer laat nog even op zich wachten maar de zon schijnt al heerlijk, dat op zich is al een cadeautje :) Een nieuw patroonblad, deze keer van een duiventil die je vaak in tuinen ziet staan. Natuurlijk met een “echte” duivenmelker erbij. Zo aandoenlijk  vind ik dat, om te zien hoe de duivenmelkers zo liefdevol met hun duifjes omgaan.

"Zoals elke morgen loopt de duivenmelker in alle vroegte naar zijn duiven in de duiventil. De duiven zitten al te wachten en vliegen hem tegemoet. Hij schraapt de duiventil goed schoon en voorziet zijn duifjes van vers voer en water. Voor de duivenmelker is dit het beste begin van de dag, even heerlijk rustig genieten van het verzorgen van zijn duifjes."


 
De duiventil is gemaakt van beige en donker bruin gemêleerd vilt. De duiventil is zeshoekig met 6 deurtjes of landing plaatsen die open en dicht kunnen. Ze staan nu open en de duifjes zitten er gezellig op. Op de top een parel speld met houten kraaltjes.


Nog even een foto van de bovenkant van de duiventil. De duifjes die ik heb gemaakt zijn witte sierduifjes maar als je grijze postduiven wilt maken dan neem je grijs sprookjesvilt en wil je liever torteltjes maken dan zou ik voor beige sprookjesvilt kiezen. Zo kan je elke duif maken die jezelf leuk vind.


 
De duivenmelker heeft een bordeaux rode blouse aan met bloemen in de kleuren van zijn kleding. Een okergeel gilet met borduur kraaltjes als knopen over de blouse heen. Een mooie pantalon met "geperste vouw" over zijn buikje heen. Daar overheen heeft hij een blauwe stofjas aangetrokken met zilveren kraaltjes als drukkers, zakken en een kraag. In de zak van zijn stofjas zit een doekje om de duiventil en zijn handen schoon te maken. Duiven zijn leuke vogels maar laten nog wel eens wat achter, dan is zo'n stofjas natuurlijk ideaal :). Op zijn hoofd een hoedje met een duif erop en in zijn hand ook een duif :)
 

Op het bankje staat de duiven "gereedschapskist" van de duivenmelker. Het bankje is gemaakt van beige en donkerbruin gemêleerd vilt. Voor het bankje staat een gieter van grijs vilt voor het verse water voor de duifjes te wachten op wat lekkers.
 
In de gereedschapskist zitten twee schrapers op de duiventil goed schoon te krabben een doekje om alles schoon te maken en een blik met duiven voer. Twee duifjes zitten op de stang van de gereedschapskist.
 

 
Op het bankje ligt ook een duiven legschaal van steenrood vilt met 3 kleine gevilte duiveneitjes erin. 
Als de duivenmelker klaar is met het verzorgen van de duifjes zit hij nog even te genieten van de omgeving met zijn geliefde duifjes om hem heen.
 
 

Het patroonblad "De duiventil" wordt geleverd met de stof voor de blouse, de crème borduur kraaltjes voor de jas en snavels van de duifjes, de parel speld voor de duiventil en de zilveren kraaltjes voor op de stofjas.
 

Je kunt het patroonblad “De duiventil” bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 4,95 excl. verzendkosten.


Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina


18 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een patroonblad weer ... erg prachtig zeg !
Groetjes, Karina

Knutselpret zei

Wat een plaatje !!!!!!!
Groetjes Albèrtje

deviltentol zei

Ik ga hem zeker volgende week van je kopen bij Sari wat een leuk patroonblad weer. Super

Riet zei

wowww Corina,wat is dit weer schitterend.


Liefs Riet.

Radka zei

All your patterns are so sweet :-))

Renske Muller zei

Hoi Corina.
Wat mooi.Ik kan helaas niets met vilt,maar ik vind het zo mooi om te zien.Ik borduur veel,maar ik vind het altijd leuk om andere mooie blogs te volgen en inspiratie op te doen. Dat gaat zeker lukken.
Dikke knuf van Rens

Carla's Wenskaarten zei

Super leuke patroon. Echt iets voor mijn vader die heeft ook duiven.

Gr. Carla

Michelle zei

Wat super schattig met die kleine duifjes, wat een details ook! Super gedaan..

Rita zei

Wauw wat ziet het er weer erg mooi uit. Zo knap om dat elke keer maar weer te bedenken!Heel erg super gemaakt. Groetjes Rita.

Atelier Nanaya zei

Geweldig mooi! De details zijn weer prachtig!

VintageBettys zei

WOW! They are adorable!!!!

brigitte zei

Super leuk pakketje.
Leuk idee.
Mooi gemaakt.
Groetjes Brigitte

Alle mooie dingen zei

wat weer een ontzettend leuk patroon dat gietertje!!! echt te leuk
groetjes
Anita

Barbara zei

Het is prachtig, Corina! Met al die details! Lieve groetjes, Barbara

Anoniem zei

Dochterlief het is schitterend!!!
prachtige kleding en super gemaakt een enig tafereel .
liefs je moeder.

Mirjam zei

Wat een dot!
Groeten, Mirjam

Doggenfan zei

'Duivenmelker'... je moet er maar opkomen. En het vervolgens zo mooi en gedetailleerd weten om te zetten in vilt. Chapeau, Corinna! Groetjes uit Frankrijk,
Stella

Tineke zei

Prachtig!! zo als je het beschrijft klopt het helemaal ..ben al 40 jaar getrouwd met een duivenmelker:))
alleen we hebben dan vliegduiven en een paar sierduiven.
erg mooi gemaakt.