zaterdag 14 september 2013

Nieuwe patroonbladen!

Vandaag heeft het hier bijna de hele dag geregend en er stond een harde wind. Je kan duidelijk merken dat de herfst in aantocht is. Het leuke daarvan is dat je lekker binnen kunt knutselen onder het genot van een kop thee, luisterend naar een mooie cd of de radio. Een gezellige tijd vind ik dat altijd weer!

Er zijn  twee nieuwe patroonbladen voor de herfst.

 
Het eerste patroonblad heet “ In het sprookjesbos”

Ergens diep in het sprookjesbos staat een huisje, dat huisje is in een heuvel gemaakt van aarde. Bovenop de heuvel staat een boom. Het is nog wel een jong boompje maar de elfjes die in het huisje wonen zijn toch erg blij met hem. Kijk eens hoe mooi zijn herfst tooi is en hij lacht zo vriendelijk. De elfjes zitten bovenop hun aarden huisje te genieten van de invallende herfst.
 


 

Twee kleine elfjes zitten op de ingang van hun aarden huisje. Op de aarden heuvel staat een boompje, op zijn zijtak zitten twee lieve kleine uiltjes gemaakt van sprookjesvilt. Aan zijn takken hangen mooie blaadjes van herfst sprookjesvilt.  De takken van de boom zijn gewikkeld met Merino lontwol maar de aarden heuvel is geprikt met bergschapen wol. Op de heuvel staan groepjes van kleine paddenstoeltjes, mos en varens.Aan de zijkant van het huisje kun je net een raampje zien met een leuk gordijntje ervoor die versierd is met kraaltjes.


Nog even een foto van bovenaf, het tafereel is vanaf de bodem tot de bovenste tak 35cm.
Ik vond het zo leuk om deze boom op het aarden huisje te maken, er kwamen steeds meer details bij :)

 
Het tweede patroonblad heet "Bos wandeling"


Het echtpaar rood met witte stippen gaat gezellig samen met de hun hond een lange bos wandeling maken. Hun hond is een konings poedel en daar gedraagt hij zich ook naar. Hij is kort geleden naar de trimsalon geweest en loopt er (vind ik) een beetje verwaand bij :)

Hier kan je goed zien hoe hij is "geschoren" en dat het echt een poedel van stand is.
In het patroonblad staat precies beschreven hoe je dat moet doen.
 


De jongen heeft een rood met witte stippen broek aan en het meisje een rood met witte stippen rok. Ze hebben allebei een jasje met een mooie rode kraag en laarsjes aan van crème gemêleerd vilt. Let ook even op het tasje wat het meisje in haar hand vasthoud, precies de tas van mijn jongste dochter alleen heeft dit deze er een paddenstoel op zitten. Onder de rok van het meisje zit een schattig bolletjes band. 
 Is het geen lief stel?Op hun hoofd staat een hoed met een brede rand die geborduurd is met grijze strepen met een grappig bolletje van rood met witte stippen.
Je kunt de patroonbladen “In het sprookjesbos en Bos wandeling” bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. De patroonbladen zijn € 3,95 excl. verzendkosten.

Volgende week heeft Handwerkatelier Sari weer haar gezellige open dagen! Deze twee nieuwe creaties en vele andere kun je dan live bewonderen! voor verdere informatie en de openingstijden verwijs ik je naar de site van Handwerkatelier Sari.

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,

Corina

12 opmerkingen:

I love to quilt zei

Prachtig gemaakt !

Knutselpret zei

ah mooi is het weer !!

Rita zei

Wat ziet het er weer geweldig mooi uit.Groetjes Rita.

Crejanne zei

Het is allemaal weer beeldschoon, misschien dat ik het volgende week in het echt kom bewonderen bij Sari.
Groetjes Marjanne

Anoniem zei

Prachtig mooi !
Groetjes, Karina

Brigitte Roedolf zei

Wauw wat super mooi weer.
Vooral het eerste patroon.
Echt heel mooi.
Groetjes en een fijne Zondag.
Brigitte

Marie-Jeanne zei

Oh, het is weer allemaal zoooo mooi! Mijn verlanglijstje word te klein.
Gr, M-J.

Michelle zei

Wat mooi en gedetailleerd zeg!

Jolandaas blog zei

Wat zijn ze weer mooi.

Anoniem zei

Dochterlief
Schitterend gemaakt prachtige kleding mooie kleuren een feest om te zien!!!
Leuk geschreven enig om te lezen.
Liefs je moeder.

Radka zei

I love the tree, it is so, so beautiful!

Barbara zei

O, ik vind vooral 'In het sprookjesbos' superleuk! Wat een prachtig tafereeltje! Lieve groetjes, Barbara