dinsdag 29 oktober 2013

Nieuw patroonblad: "Kerstwens"!Een nieuwe patroonblad, dit keer een kerstpatroon. Drie lieve engeltjes bengelen vrolijk 
aan een tak. Ze hebben alle drie een andere kerstwens in hun handen, geloof, hoop en liefde! Een mooie kerstwens om aan iemand te geven die je lief is of voor jezelf om ergens mooi op te hangen.

"Kerstwens" en andere creaties zijn deze week in het "echt" te zien bij de stand van Handwerkatelier Sari op de Kreadoe! Daar zijn ook de patroonbladen te koop waaronder deze nieuwe!
Het materiaal pakket voor "Kerstwens" is vanwege de grote drukte van de Kreadoe vanaf volgende week verkrijgbaar bij Handwerkatelier Sari.


Het middelste engeltje heeft boven haar hoofd het geloof, hoop en liefde symbol hangen. Het hart van het symbol is versierd met kleine borduurkraaltjes. de buitenste rand van het symbol is gefestoneerd met zilverdraad.


 

De engeltjes hebben rokjes van verschillende soorten lint aan. Hun jasje is versierd met lint en kleine borduurkraatjes. in hun handen hebben ze een hart met een geborduurd symbol vast. op hun hoofd een klein knotje met een lief strikje.
De engeltje heb ik aan een witte kronkel tak gehangen maar je kunt natuurlijk elke tak gebruiken die je mooi vind.  Aan de bovenkant van de tak is de ophangdraad versierd met een witte strik met grijs/zilveren bolletjes.


Je kunt het patroonblad “Kerstwens” bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 3,95 excl. verzendkosten.

Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina
  donderdag 10 oktober 2013

Nieuwe patroonbladen!Het eerste nieuwe patroonblad heet: ”Onder de appelboom”.
De appels hangen inmiddels volop rijp aan de bomen en op diverse plaatsen kun je ze zelfs plukken. Zelf heb ik dat nog niet gedaan behalve in de moestuin maar het lijkt me erg leuk om in een appelgaard je eigen appels te kunnen plukken.


Het echtpaar appel zit op het bankje onder de boom uit te rusten van het plukken van het mandje appels. Ze genieten van het uitzicht van alle rijpe apples aan de bomen. Het echtpaar heeft een jas van appelsprookjesvilt aan.


Het meisje heeft een zachtgele rok met kleine bruine kraaltjes erop genaaid. Een topje van appel sprookjesvilt maar dan het groene gedeeltje van het appel sprookjesvilt. Op haar hoofd heeft ze een leuke hoed.

 
De jongen heeft een pet op zijn hoofd, onder zijn jas zit een hes van zachtgeel vilt met bruine kraaltjes. Een stoere groene broek en laarzen maken het plaatje af.

 

Samen zitten ze op het bankje rondom de boom.
Het mandje van de appels is van vilt gemaakt, de appeltjes zijn eerst een beetje geprikt en daarna nat gevilt.
In de boom hangen de appeltjes, deze zijn eerst geprikt en daarna nat gevilt :) de blaadjes zijn van kant en klaar vilt gemaakt. Om de boom heen staat een bankje, een heerlijk rustig plekje om te gaan zitten.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
Het tweede patroonblad heet; " Welkom Sint krans"!
Een leuke Sinterklaaskrans om de goedheiligman te verwelkomen. Drie grappige pietjes zitten in de krans die omwikkeld is met jute.
 

 
In de krans zitten twee pietjes, ze houden de cadeautjes stapel recht. In hun handen hebben ze een welkom bord vast. Het bovenste pietje is snel bovenop de krans geklauterd om ervoor te zorgen dat het welkom bord niet naar voren zal kukelen.... 
 


De pietjes hebben kleren vrolijk gekleurde kleren aan van vilt. Het hesje en de schoenen zijn geborduurd met gouddraad.De cadeautjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken, dat vinden de kinderen tenslotte het allerleukste :)


Je kunt het patroonblad “Onder de appelboom” en "Welkom Sint krans" bestellen door een mail naar viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroonblad is € 3,95 per stuk excl. de verzendkosten.
 
Fijne dag!
Hartelijke groetjes,
Corina