maandag 17 oktober 2016

Nieuwe vrienden en vriendinnen!


Het weer is wat herfstiger vandaag maar gister was het nog een heerlijk warme dag. Veel kinderen hebben herfst vakantie, samen weer even lekker genieten van de extra vrije tijd.

Er zijn weer 2 nieuwe aanvullingen op het "vrienden en vriendinnen" thema. de eerste zijn de bos vriendinnen!  Een eekhoorntje met haar damhert vriendinnetje.

Een lief eekhoorntje is samen met haar vriendinnetje het damhertje onderweg naar de Herfst optocht. Niets leukers dan het begin van de Herfst te vieren met een vrolijke optocht met allerlei brandende lampions. De vriendinnen hebben hard aan hun lampion gewerkt en zijn benieuwd naar de lampions van al hun vrienden!


Het eekhoorntje heeft een mooie pluimstaart en en geprikt buikje van zachte Merino wol. in haar hand heeft ze een lampion waar ze heel trots op is! De lampion heeft ook een kleine pluimstaart en is versierd met kleine kraaltjes.


Het damhertje heeft ook een geprikt buikje van zachte Merion wol en kraaltjes op de achterkant van haar pakje. In haar hand  heeft ze een lampion met een geweitje erop en kleine kraaltjes. Op haar hoofd heeft ze een klein strikje zitten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Vrolijk en druk pratend lopen de gevleugelde vrienden met hun lampion door het bos naar de Herfst optocht. Wat hebben ze er zin in! Ze vinden het zo leuk om te gaan kijken naar al het moois wat voorbij gaat komen en om te zien wat voor mooie lampions iedereen heeft gemaakt! Ze gaan steeds harder lopen en al snel rennen ze er naar toe!

Het tweede patroonblad zijn de gevleugelde vrienden, een vlinder en een uiltje.De eerste gevleugelde vriend is het vlindertje, gemaakt in mooie herfst kleuren. Het lijfje is geprikt met okergele wol. Om het lijf zit een strikje met bandjes. De vleugels zijn versierd met een bloempaillet en heel veel kleine kraaltjes. Het vlindervriendje heeft ook een mooie lampion met een vlinder erop in zijn hand.


Het uilen vriendje heeft beborduurde vleugels op zijn pakje zitten. Op zijn hoofd heeft hij een hoed in de vorm van een uilenkop. Natuurlijk heeft ook hij een lampion in zijn hand in de vorm van een uiltje.


Op deze foto zijn staan ze alle vier bij elkaar!


Op deze foto staan alle vrienden en vriendinnen bij elkaar! 4 patroonbladen van elk 2 vriendjes!


Je kunt de patronen de "Bos vriendinnnen" en de "Gevleugelde vrienden" bestellen door een mail naar Viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. De patroonbladen kost   3,95 p/st. excl. verzendkosten.


Fijne dag vandaag!
Hartelijke groetjes,
Corina

1 opmerking:

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Wat zijn ze leuk, mijn complimenten.
Groet Thea