woensdag 26 april 2017

Lelietjes-der-dalen vrienden!

 

Weer een nieuw "vrienden" patroon, dit keer van de Lelietjes-der-dalen. Dit vind ik zo'n mooi lief bloempje. Ze staan bij ons in de tuin nog niet in bloei maar de eerste puntjes zijn al boven de grond. De plantjes komen bij mijn ouders uit de tuin en die hebben ze weer gekregen van mijn vader zijn ouders. Inmiddels heb ik ook heel wat uitgedeeld aan vriendinnen en oudste dochter die nu ook een tuin heeft! Zo leuk om deze lieflijke plantjes door te kunnen geven!De vrienden samen met hun kleine vriendje het gansje zijn samen op zoek gegaan naar de eerste bloempjes van het lelietje-der-dalen. De kleine lelietjes zitten vaak wat verstopt tussen de groene blaadjes. Een lief stel vrienden en een schattig gansje!

Het meisje heeft een wit organza rokje aan met een wit klokjesbloem vormig rokje erover heen. de bovenkant van het jurkje is geprikt met mooie groene wol. het rokje is versierd met kleine witte kraaltjes. Op haar hoofd heeft ze hoedje op in de vorm van het klokje van het lelietje-der-dalen. Deze is ook versierd met kraaltjes en met een organza kantje. Op de laatste foto is ze ook vanaf de zijkant te bewonderen.
 


 
 
  Het jongetje heeft een broek aan van groen sprookjesvilt, op de zijkant van zijn broek hangt een bloemklokje. Zijn hesje is geprikt met groene wol. Op zijn hoofd ook een mooie hoed.

 Het lelietje-der-dalen is gemaakt van groen sprookjesvilt en wit vilt. Kleine klokjes die bengelend aan de steel een beetje verstopt tussen de bladeren hangen. Het vriendje de gans is klein maar erg leuk om te maken!

Je kunt het patroon : "Lelietje-der-dalen" bestellen door een mail naar Viltcreatiescorina@gmail.com te sturen. Het patroon kost   4,95 p/st. excl. verzendkosten.

Gezellige dag vandaag!


Hartelijke groetjes,
Corina


2 opmerkingen:

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Prachtig ontwerp deze lelietjes van dalen, ook mijn lievelingsbloemen .
Bij mij bloeien ze al in de tuin.

Groet Thea

hobbyloes zei

Erg mooi tafereeltje en zo fijntjes en prachtig gemaakt!!
Ik ben ook dol op deze delicate klokjes.